Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΠΑΦΗ 19  ΕΠΑΦΗ        ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ τεύχος 19Ο   06/13
===ΚΙΝ. 6945300444 ====ΤΗΛ. 2551087153 === ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ===== ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ epofe.blogspot.gr      Η-τα epofe@yahoo.com      
        ΤΑ  ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ
Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ 26 (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΑ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
22Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 19-28/7
Την 22η έκθεση βιβλίου διοργανώνει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. από τις 19 Ιουλίου έως και την 28η του μηνός. Για 4η συνεχή χρονιά η Ένωσή μας διοργανώνει σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης την έκθεση βιβλίου στην παραλιακή λεωφόρο Β. Αλεξάνδρου. Στο ιδιόκτητο περίπτερό της περιμένει τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλουν τα έντυπά τους, τυχόν βιβλία ή περιοδικά που έχουν εκδώσει. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21.00. Εκεί θα τιμήσουμε για την προσφορά του στην τοπική βιβλιογραφία τον συμπολίτη μας συγγραφέα Θεόδωρο Κυρκούδη. Την παρουσίαση του συγγραφέα θα κάνει η Β’ αντιπρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. κα Ελένη Θεοδωρακοπούλου, ενώ την ευθύνη της εκδήλωσης έχει η έφορος εκδηλώσεων κα Μαρία Αδαμίδου.
Την Κυριακή στις 21 Ιουλίου θα υπάρξει υπό την αιγίδα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. μία εκδήλωση για τα παιδιά από τις 20.00 έως 22.00 . Θα διαβαστεί αλλά και θα σχεδιαστεί, θα ζωγραφιστεί και όχι μόνο, το παραμύθι ‘’το παράπονο των ψαριών’’ από την κα Βάσω Κουρσίδου.
Επίσης στο περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. θα μπορεί κάθε Εβρίτης συγγραφέας να παρουσιάζει το βιβλίο του. Για περισσότερες πληροφορίες στο κινητό του προέδρου 6988055650
/////////////////////////////////////////////////////////////////// ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.
Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ 125 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ
ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Από το καταστατικό (άρθρο 4)
α) Μέλη της Ένωσης γράφονται Πολιτιστικοί φορείς που έχουν την έδρα τους μέσα στα όρια της Περιφερειακής ενότητας του Έβρου. Είναι μη κερδοσκοπικοί και στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι φορείς που εγγράφονται ως μέλη πρέπει να είναι νόμιμα συγκροτημένοι , να έχουν καταστατικό , να βρίσκονται σε λειτουργία και να προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.
β) Οι φορείς για να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση υποβάλλουν αίτηση τους στην οποία επισυνάπτονται: 1) Πρακτικό απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ή του     Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα για την εγγραφή του στην Ένωση, 2) Αντίγραφο καταστατικού του φορέα, 3) Κατάλογος των μελών του Δ.Σ.
γ) Το δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση καθορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ. Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων μπορεί να τροποποιήσει το ποσό της εγγραφής.
δ) Το νέο Μέλος – φορέας έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις της Ένωσης Οι εκπρόσωποί του εκλέγουν και εκλέγονται αφού περάσουν 3 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής του στην δύναμη της Ένωσης.
ε) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση εγγραφής ενός Φορέα ως μέλους, γνωστοποιώντας σ’ αυτόν την απόφασή του μέσα σε ένα μήνα το αργότερο.
Όταν η αίτηση απορριφθεί , ο ενδιαφερόμενος Φορέας δικαιούται να προσφύγει αμέσως στην επόμενη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Φορέων για να υποστηρίξει  το αίτημά του. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει οριστικά.                                                                                            
Το άρθρο 7 του καταστατικού της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αναφέρει, για τους φορείς που χρωστούν αρκετά χρόνια συνδρομών, τα εξής :
Όταν μέλος καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για διάστημα μεγαλύτερο από τρία (3) έτη η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Η επανεγγραφή του γίνεται με αίτησή του σύμφωνα με το άρθρο 4 εφ’ όσον καταβάλει την εγγραφή και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.  Με μία απλή αίτηση επανεγγράφονται αφού καταβάλουν 40 ευρώ την εγγραφή συν 20 ευρώ για την συνδρομή του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνος έκδοσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (άρθρο 16 Καταστ.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΕΠΑΦΗ .Τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Τεύχος 19ο  ΙΟΥΝΙΟΣ ‘13
Υπεύθυνοι: Έκδοσης-Αθανάσιος Γιαλαμάς. Ύλης- Δημ. Σχέσεων-Ουρανία Ψειράκη. Συντακτική επιτροπή , μέλη του Δ.Σ της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Συγκέντρωση ύλης έως τέλους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου, στην διεύθυνση των γραφείων .
ΓΡΑΦΕΙΑ Δ. Σολωμού 26  Αλεξανδρούπολη κιν. 6945300444, τηλ. 2551087153
(Τηλ. Προέδρου 6988055650) email epofe@yahoo.com
Στην ΕΠΑΦΗ φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις των φορέων – μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Καθώς και άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κίνηση στον νομό μας .                                                                                                    ΣΕΛΙΣ 2
ΠΕΡΙ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Στην προηγούμενη ΕΠΑΦΗ 18 είχαμε ανακοινώσει την διοργάνωση της γιορτής κρασιού μετά από 24 χρόνια. Ως Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είχαμε σκεφθεί άλλα, για μια γιορτή κρασιού  εντελώς διαφορετική από τις παλαιότερες γιορτές κρασιού, που λίγο –πολύ όλοι έχουμε αναμνήσεις, και θα γινόταν θεσμός. Κατ’ αρχήν  ως ημερομηνία είχαμε προτείνει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ώστε να παρατείνουμε την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν για την Αλεξανδρούπολη, αλλά και για να μην δυσκολέψουμε τους πολιτιστικούς φορείς που στην καρδιά του καλοκαιριού χάνουν το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού τους. Βεβαίως θα κοιτούσαμε να μην συνέπιπτε με τις γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης. Η όλη διοργάνωση θα γινόταν από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και τους πολιτιστικούς φορείς της που θα συμμετείχαν. Ως χώρο είχαμε σκεφθεί το πάρκο Εγνατίας. Γιατί και μεγαλύτερη έκταση έχει και χώρος στάθμευσης  υπάρχει μεγαλύτερος και πιο εύκολη είναι η πρόσβαση, αλλά έχει και το κηποθέατρο που ενσωματωμένο στον χώρο δεν θα δρούσε ανταγωνιστικά και θα διευκόλυνε τα χορευτικά και τις συναυλίες του επταημέρου. Να μην ξεχνάμε ότι έχει και παιδική χαρά. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στην ΤΙΕΔΑ και ως εκ τούτου θα ήμασταν ανεξάρτητοι για να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μια πολιτιστική εκδήλωση  με τόσους πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους. Με λίγα λόγια  κάτι σαν τις γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης στα δικά μας δεδομένα. Ο προϋπολογισμός που είχαμε κάνει δεν ξεπερνούσε τα 25.000 ευρώ τα οποία θα έβγαιναν από χορηγίες, προσφορές, πώληση αγαθών. (σουβλάκια -λουκάνικα, αναμνηστικά, σχετικά είδη) , διαφήμιση σε χαρτοπετσέτες , ποτηράκια, τραπεζομάντηλα, μπλουζάκια κ.λ.π.
Βεβαίως θα ζητούσαμε απαλλαγή από Δ.Ο.Υ.(σχετικά είχαμε κινήσει διαδικασίες)  Προσφορές από ορχήστρες είχαμε πάρει και ως εκ τούτου η επιβάρυνση δεν θα ήταν μεγάλη. Το ίδιο θα ίσχυε και για την διαφήμιση (ήδη είχαμε πάρει προσφορές για έντυπα, αφίσες, μπλουζάκια κ.λ.π.) αλλά άλλος αποφάσισε. Το Δ.Σ. δεν ψήφισε και δεν αποφάσισε για τίποτα όσο αφορά την συγκεκριμένη γιορτή. Οι δύο συναντήσεις με τους συλλόγους μέλη μας στο πολυκοινωνικό δεν είχαν την κατάληξη που θέλαμε . Γιατί αντί να συζητήσουμε για το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες τις εκδήλωσης , γίναμε χειροκροτητές δημοτικών αρχόντων. Δεν καταλάβαμε ότι η γιορτή κρασιού είναι δική μας προσπάθεια και ως εκ τούτου η συμμετοχή μας σε ‘προεκλογικές’ ; δραστηριότητες δεν βοηθά κανέναν. Βεβαίως ούτε στο πρόγραμμα πήραμε μέρος, ούτε στα εκτυπωτικά , ούτε και σε καμία άλλη ενέργεια καλεστήκαμε να βοηθήσουμε, αν και οι πολιτιστικοί φορείς μας εδώ και δεκαετίες διοργανώνουν με επιτυχία πολλές εκδηλώσεις και ως εκ τούτου γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα
Ούτε όμως και καμία σχέση έχουμε με οτιδήποτε οικονομικό θέμα που ίσως ακουστεί κατά την διάρκεια της γιορτής. Άρα δεν γνωρίζουμε ούτε ποσά, ούτε προσφορές. Αν και με την διαδικασία των προσφορών είχαμε ασχοληθεί.
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και οι φορείς της συμμετέχουν μόνο στο πρόγραμμα το οποίο φυσικά δεν το έστησε το Δ.Σ. της. Θα φροντίσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλλίτερη παρουσία , να ικανοποιήσουμε τα μέλη των συλλόγων, τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες και φυσικά να ετοιμαστούμε από τώρα για την επόμενη γιορτή κρασιού. 
 ####################################################################
ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.. ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ  ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. εκπροσωπεί ενώπιον Δικαστηρίων πάσης Αρχής και παντός τρίτου ο Πρόεδρος. Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου οι 2  Αντιπρόεδροι.
                                                                                                                        ΣΕΛΙΣ 3
Η ‘ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ’ ΚΑΙ ‘ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ’ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Τ.Ι.Ε.Δ.Α. ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

‘’ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
ΔΙΟΝ. ΣΟΛΩΜΟΥ 26  68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ. 2551087153  ΚΙΝ. 6945300444
epofe.blogspot.com
epofe@yahoo.com                                           ΑΡ.ΠΡΩΤ. 86


ΠΡΟΣ                 ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Δ.Σ. Τ.Ι.Ε.Δ.Α.

ΚΥΡΙΟΙ.
Ως πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου εύχομαι η συνεργασία μας στην ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013 να αποδώσει τα μέγιστα.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος  στο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  έχω δεχθεί από το σύνολο των πολιτιστικών φορέων παράπονα για το αντίτιμο των δυο ευρώ της εισόδου , αν και η πρόταση της ένωσής μας ήταν το 1 ευρώ . Με το ελάχιστο εισιτήριο θα ρθούν  πολλοί περισσότεροι επισκέπτες περισσότερες από μια -δύο φορές, άρα και τα έσοδα θα είναι περισσότερα, τόσο σε όφελος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. αλλά και των συλλόγων μας (περισσότεροι επισκέπτες περισσότερη κατανάλωση των προιόντων  καθημερινά). Εμπιστευθείτε την εμπειρία μας.
Η μη συνάντησή μας από  την αρχή της διοργάνωσης έχει δημιουργήσει διάφορα σκοτεινά σημεία τα οποία αισιοδοξώ ότι θα  εκλείψουν συν τω χρόνω.
Η απόφαση της Γ.Σ.  της ένωσής μας στις 20 Ιανουαρίου 2013 ήταν να διοργανώσουμε την γιορτή κρασιού μετά από 24 χρόνια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Βεβαίως καλώς ή κακώς πήρατε τα ηνία. Όμως θα επιθυμούσαμε να μην παρεκκλίνει πολύ από τις αρχικές μας σκέψεις  και τα σχέδιά μας τα οποία  έχουμε καταθέσει στις διάφορες συνελεύσεις των φορέων μας.
Επιθυμούμε ο νέος θεσμός που φέτος αρχίζει, να συνεχιστεί για πολλά πολλά χρόνια , προς όφελος της περιοχής μας ,των κατοίκων αλλά και των πολιτιστικών φορέων μας.
Η αμοιβαία εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους συνεργασίες είναι η βάση για την επιτυχία.
Ως πρόεδρος δευτεροβαθμίου πολιτιστικού οργάνου 125 πολιτιστικών φορέων, επιθυμώ
να μην παραγκωνίζεται η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και να εισακούγονται οι προτάσεις της για την καλύτερη διοργάνωση της γιορτής κρασιού. Ως γνωστόν η Ε.ΠΟΦ.Ε. στα 19 έτη ζωής της έχει διοργανώσει αρκετές επιτυχημένες εκδηλώσεις  (συνέδρια , ημερίδες, τριήμερα, σεμινάρια, ομιλίες κ.λ.π. με ελάχιστα χρήματα), άρα είμαστε γνώστες αρκετών  τομέων στους οποίους θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε.
Ελπίζοντας σε όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία…

                                                  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Κοινοποίηση: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ      ‘’

Επειδή τα γραπτά μένουν, μετά την γιορτή κρασιού, για την οποία θα υπερβάλουμε εαυτούς, θα συζητήσουμε  τυχόν αδυναμίες και παραλήψεις.
Στην συνέλευση να σημειώσω ότι ως πρόεδρος δεν κάλεσα ούτε πρόεδρο Τ.Ι.Ε.Δ.Α ούτε Δήμαρχο
Αλεξανδρούπολης , ούτε άλλους που δεν είναι μέλη της ένωσης και λειτούργησαν ως κατήγοροι του Προέδρου της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Απρόσκλητοι δημιούργησαν ατμόσφαιρα αρνητική η οποία επηρέασε την όλη συζήτηση και φυσικά δεν συζητήθηκαν πολλές λεπτομέρειες από αυτές που απασχολούν τους συμμετέχοντες φορείς.                                                                                                                          ΣΕΛΙΣ 4
       Λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να παρευρισκόμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις που μας καλούν . Όμως μέλη του Δ.Σ. παρευρίσκονται σε όσες εκδηλώσεις μπορούν. Επειδή  υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεχαστεί κάποια επίσκεψη σταματήσαμε να δημοσιεύουμε σε ποιες εκδηλώσεις παρευρέθησαν  τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.                                 ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ  125 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ 82
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .  
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ Η.-ΤΑ.  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
                                              ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 6945300444 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)
                                                                                                     
     Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
              ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Α) Εκδοτική ομάδα Β) Ομάδα μουσείων και μουσειακών συλλογών‘Δεσμός’         
Γ) Ομάδα γραμματειακής και διαδικτυακής υποστήριξης
Δ) Ομάδα εθελοντών βιοποικιλότητας ‘Ιασίων’ E) Ομάδα Ποίησης και λογοτεχνίας ΣΤ) Επιστημονική ομάδα Ερευνών
Ζ)Ομάδων Εθελοντών περισυλλογής και προστασίας αρχαιολογικού υλικού             
Η) Ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών Θ) Ομάδα δημιουργών η ‘Συντεχνία’
Όποιος συμπατριώτης θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή σε περισσότερες ομάδες (πάντα σε εθελοντική βάση).

Το e mail της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι epofe@yahoo.com Στείλτε και τις  δικές  σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να ενημερώνεστε τακτικά και γρήγορα. Βεβαίως και τις ηλεκτρονικές σας σελίδες για να μπουν στο μπλογκ.   
ΣΕΛΙΣ 5
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει στην διάθεσή του μερικές ολοκληρωμένες σειρές (η κάθε μία αξίας 58.50 ευρώ)  του διμηνιαίου πολιτιστικού – ιστορικού – λαογραφικού περιοδικού της Θράκης ‘ΘΡΗΙΚΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ’ (1997 – 2003).Και  προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μία σειρά σε κάθε φορέα που έχει βιβλιοθήκη. Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο  6988055650 για να αποκτήσουν τα τεύχη 1 έως 39.
      ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 
Έτσι και στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δίνουμε κύρος και στην εκδήλωσή μας δίνουμε αξία.
Η Επαφή αποστέλλεται σε κάθε μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που είναι  ταμιακά εντάξει . Σε φορείς που χρωστούν η Επαφή στέλνεται μόνο μια φορά το έτος κάθε Δεκέμβριο.                                                                                                                                                                                                                                                                                  
===================================================================                                                                                                                           ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟΦ.Ε.
ΟΜΑΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πολυκοινωνικό το τρίτο Ανθολόγιο Εβριτών Δημιουργών στις 26 Μαίου παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας. Μια βραδιά γεμάτη ποίηση, μουσική, τραγούδι. Μια υπέροχη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους συμμετέχοντες.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης διοργάνωσαν μια επιτυχημένη καλοκαιρινή βραδιά ποίησης στην αίθουσα του συλλόγου . Με απαγγελία ποιημάτων , μουσική, μελοποιημένη ποίηση ,και τον απαραίτητο μπουφέ.
ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ  ‘ΙΑΣΙΩΝ’ .
Σε λίγα αγροκτήματα δόθηκαν παραδοσιακές ποικιλίες φυτών για να ενισχύσουμε την τράπεζα σπόρων που διατηρεί η ομάδα.
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ
Σταμάτησαν οι συναντήσεις λόγω θέρους των μελλών της ομάδας. Τέλη Σεπτεμβρίου θα ξαναρχίσουν με περισσότερες δραστηριότητες.
ΟΜΑΔΑ ΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Για το Φθινόπωρο προγραμματίστηκε η παρουσίαση της εργασίας της ομάδας με τα μουσεία και τις μουσειακές συλλογές του Έβρου.
ΟΜΑΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ετοιμάζεται η ιστοσελίδα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Ενώ αναβαθμίστηκε και το F.B.
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Έφερε εις πέρας σε ικανοποιητικό επίπεδο το τρίτο ανθολόγιο. Ενώ ετοιμάζεται για την έκθεση βιβλίου και την γιορτή κρασιού.  Ετοιμάζει δε σειρά βιβλίων με την ιστορία, την λαογραφία, τα ήθη και έθιμα διαφόρων χωριών του Έβρου. Όποιος σύλλογος ενδιαφέρετε ας επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για να ενημερωθεί.
.                                                                                                         
Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΗΓΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.2015
                                                                                                              ΣΕΛΙΣ  6
ΔΩΡΕΑΝ        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                    ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΕΛΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΤΗΛ. 2556041654/6942907728
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(Music Temple Studio)
ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ             ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 1 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.2551036164 / 6947302884
                    ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΗΘΗ – ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΧΑΡΤΕΣ     Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 – 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ. 2551300852
Θεατρικό εργαστήρι. ‘Διθύραμβος’ Για φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν θεατρικά σχήματα . Υπεύθυνη Μαρία Βίτσα 2551028757 - 6974877167
ΚΥΤΤΑΡΟ. Κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Θρακικής γής . Όσοι φορείς παράγουν παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ποτά, βότανα κ.λ.π.) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηρακλή στο 6938572390 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ‘ΜΕΓΑΡΟΝ’  (ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)
      ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ (11Ο ΧΛΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΡΩΝ)
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΤΗΛ.6948502015                                                                                                                           
==========================================================
      ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Σύλλογος Ορεστιαδιτών Αλεξανδρούπολης ‘’Ορέστης’’
Πρόεδρος :Μαρίνα Καριπίδου
Αντιπρόεδρος Κατερίνα Βομβέλη
Γραμματέας : Μαρία Πόντικα
Ταμίας : Αναστασία Σταματοπούλου
Ειδ.Γραμματέας : Ζήνα Ντελή
Μέλος : Μαρία Καραμπάτσου
Μέλος : Θωμάς Μπιτσίδης
                                        Σύλλογος Χηλητών Μαύρης Θάλλασσας
Πρόεδρος : Δώρα Αλεξανδρή Κυβοπούλου
Γραμματέας : Βάσω Παντελίδου
Ταμίας : Βάσω Μοσχίαλου
Μέλος : Δέσποινα Παλαβράτζη
Μέλος : Πάτρα Σιδηροπούλου
Μέλος :  Κυριάκος Γρηγοριάδης
Μέλος :  Σταύρος Πεχλιβανίδης     
ΠΡΟΣΟΧΗ. Όποιος σύλλογος θέλει να τροποποιήσει το καταστατικό του μπορεί να το κάνει χωρίς χρήματα . Καταθέτει μία αίτηση στο Ειρηνοδικείο μαζί με το τροποποιημένο καταστατικό .Δεν πάμε δηλαδή στο Πρωτοδικείο
Όπως ήταν μέχρι τώρα, και κόστιζε 500 με 600 ευρώ.
                                                                                               ΣΕΛΙΣ 7
ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Όπως κάθε έτος στην διάρκεια των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ στην Αλεξανδρούπολη, έτσι και φέτος τιμήσαμε στις 18 Μαίου στο Επιμελητήριο τους δικούς μας ανθρώπους για την προσφορά τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Έβρου.
Την Μαρίνα Καριπίδου από τα βόρεια του νομού για την προσφορά της στα περισσότερα Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Τον π.Γιώργο Κομνίδη για την δημιουργία του πρώτου μουσείου στον νομό αλλά και την εδώ και πενήντα χρόνια συντήρησή του με δικά του έξοδα. Την Δώρα Αλεξανδρή για τον πολύχρονο
Αγώνα της περί διάσωσης ηθών εθίμων αλλά και παλαιών  βιβλίων από την αξέχαστη πατρίδα Χηλή, καθώς και για το πολυετές κοινωνικό έργο της.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Για να τιμήσουμε Εβρίτες που πρόσφεραν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 Όσοι φορείς θέλουν να συνεδριάσουν και δεν έχουν δικό τους χώρο, μπορούν να φιλοξενηθούν στα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αρκεί να το ζητήσουν εγκαίρως .
===================================================================ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Αρκετή επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τους ζώντες Θράκες μουσουργούς που συνδιοργάνωσε η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με τον σύλλογο μουσικών εκπαιδευτικών Α.Μακεδονίας Θράκης, στις 7 Ιουνίου. Για τρείς ώρες το κοινό είδε και άκουσε συνθέσεις και βιογραφικά των συμπατριωτών μας που ασχολούνται με την λόγια μουσική. Ομιλητής ήταν ο ακούραστος  ερευνητής και γνώστης Θωμάς Ταμβάκος, ιδρυτής του ομώνυμου αρχείου.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΤΟ Δ.Σ.  ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ  ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΣΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Η ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ‘ΣΤΑΦΥΛΟ’ ΤΩΝ ΣΟΥΦΛΙΩΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Ι.Δ.Ε.Α.  ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΩΝ. ΣΤΑ ΤΕΛΗ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΤΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου