Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

"ΦΑΝΟΥΡΕΙΑ 2013"- 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Νέας Ορεστιάδας



Αγαπητοί μας,
Οι φίλοι μας, απο όλη την Ελλάδα, επιθυμούν να επισκευτούν και να γνωρίσουν τον τόπο και την παράδοσή μας. Επιθυμούν να μας γνωρίσουν και την δική τους παράδοση παρουσιάζοντας χορούς, τραγούδια και φορεσιές του τόπου τους. Στην ανάγκη αυτή της πολιτιστικής ανταλλαγής, η ύπαρξη μιας οργανωμένης εκδήλωσης , όπως ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, κρινεται απαραίτητη.
Πέραν της τυπικής παρουσίασης χορευτικών συγκροτημάτων σε ένα φεστιβάλ οι οργανωτές πρέπει εκτός απο την απλή διασκέδαση του κόσμου που θα βρεθεί εκεί, να παρέχει υψηλή ποιότητα ήχου και φωτός. Πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο δραστηριοτήτων για τους φιλοξενούμενους, με ξεναγήσεις και γνωριμία του τόπου καθώς και μερική ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Στην προσπάθεια αυτή ο σύλλογος μας καλείται να ανταποκριθεί με την οργάνωση του 1ου αυτού του είδους φεστιβάλ για την πόλη μας.

Με αφορμή την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου, οι καθιερωμένες εδω και χρόνια εκδηλώσεις μας, αφιερωμένες πάντα στους προγόνους μας Γκαγκαβούζηδες απο το Κρασοχώρι Αδριανουπόλεως, αναβαθμίζονται.

Τα οικονομικά είναι δύσκολα αλλά η φιλοξενεία μας προέχει. Με την συμπαράσταση όλων σας, ήδη με την αγορά των λαχείων που κυκλοφορούν, αλλά και με τη φυσική σας παρουσία την ημέρα εκείνη, καθώς και με την υποστήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, το αποτέλεσμα θα μας ικανοποιήσει όλους. Και πρώτους, αυτούς που θα κάνουν χιλιόμετρα για να μας επισκεφθούν.

Το πρόγραμμα λοιπόν των εκδηλώσεων έχει ώς εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Αυγούστου 2013
  • 19:00 Μέγας πανηγηρικός επερινός μετ' αρτοκλασίας στο Ιερό Παρεκκλησι Αγίου Φανουρίου Άνω Οινόης
  • 20:15 Μικρή μουσικοχορευτική παρέλαση απο το παρεκκλήσιο στον χώρο εκδηλώσεων του Πάρκου Οινόης
  • 20:30 Έναρξη εκδηλώσεων- Παρουσίαση συλλόγων- Απονομές τιμών
  • 20:45 Παιδικό χορευτικό ΛΠΣ Άνω Οινόης "Το Κρασοχώρι" με παιχνίδια ενός καιρού
  • 21:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Φερών Εβρου "Η Αγία Σοφία" με χορούς της Μακράς Γέφυρας
  • 21:20 Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Σαπών Ροδόπης "Τα Κασσιτερά" με χορούς απο τον Πόντο
  • 21:40 Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας Θεσσαλονίκης με χορούς απο την Βόρεια Θράκη
  • 22:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας Κορινθίας με χορούς και τραγούδια της περιοχής τους (μεταξύ αυτών και κάποια Αρβανιτόφωνα)
  • 22:20 Λαογραφική Εστία Τρίπολης με χορούς της Αρκαδίας
  • 22:40 Τμήμα Ενηλίκων ΛΠΣ Άνω Οινόης "Το Κρασοχώρι" με τοπικούς Γκαγκαβούζικους σκοπούς.
  • 23:00 Γλέντι για όλο τον κόσμο απο την "Εβρίτικη Ζυγιά"

ΤΡΙΤΗ 27 Αυγούστου 2013
  • 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου
  • 10:00 Δεξίωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου

Για την καλύτερη μετάβασή σας στους χώρους:
Με αυτοκίνητο :
α) από το Κέντρο της πόλης απο την οδό Κωνσταντινουπόλεως (βόρεια κατεύθυνση) . Σταθμεύστε στους κάθετους σε αυτή δρόμους πλησίον του παρεκκλησίου (θα υπάρχει σήμανση)
β) απο την επαρχία προτείνουμε την περιφεριακή οδό και την βόρεια είσοδο με προσέλευση μέσω γυμναστηρίου και Κάτω Οινόης.
Με Ποδήλατο:
Από το Κέντρο και τις γειτονιές προτείνουμε ως ασφαλέστερες τις οδούς Ευριπίδου και Αγ. Θεοδώρων (κατεύθηνση βόρεια)
Με αστική συγκοινωνία:
Τα δρομολόγια απο το Κέντρο προς το Παρκο Οινόης διέρχονται περι τις 16:00 - 18:00 - 20:00 (δείτε τις αναρτημένες ώρες στις στάσεις)

Πλάνο περιοχής
Πλάνο περιοχής

Σας ενημερώνουμε πως πέρα απο τις καντίνες στην κύρια είσοδο και τους παρακείμενους χώρους εστίασης (το Αναψυκτήριο και το Καφε-Ουζερί "ο Τάσος") θα λειτουργεί ψησταρία με τραπεζοκαθίσματα στον κύριο χώρο της εκδήλωσης.
Ο σύλλογος θα διατηρεί στην κύρια είσοδο περίπτερο λιανικών πωλήσεων με σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά, πότα κ.α. προς ενίσχυσή του, ενω στον απέναντι χώρο επί της Κων/πόλεως ιδιώτες θα πουλούν τα προϊοντα τους (μικροπωλητές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου