Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΠΑΦΗ Ν.21
  ΕΠΑΦΗ
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ τεύχος 21Ο   12/13
ΚΙΝ. 6945300444 -  Δ.ΣΟΛΩΜΟΥ 26  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ    -   ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ      ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ epofe.blogspot.gr  Η-τα epofe@yahoo.com /epofe.evros@gmai.com    
        ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11.00
Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε
ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας αποφάσισε η ετήσια Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου του Απαλού,(απόφαση της Γ.Σ. του 2013)σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού της ένωσης.
Καλούνται όλοι οι φορείς να στείλουν από δύο εκπροσώπους .
///////////////////////////////////////////////////////////////////
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
            ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
================================================
ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΠΟΤ  ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ  http://epofe.blogspot.gr/  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.. ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ  ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
=============================================================
ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 5 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
                        Η ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ.
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ Η ΓΡΑΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΣ.
ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ (ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ .ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
========================================================
Από το καταστατικό (άρθρο 4)
α) Μέλη της Ένωσης γράφονται Πολιτιστικοί φορείς που έχουν την έδρα τους μέσα στα όρια της Περιφερειακής ενότητας του Έβρου. Είναι μη κερδοσκοπικοί και στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι φορείς που εγγράφονται ως μέλη πρέπει να είναι νόμιμα συγκροτημένοι , να έχουν καταστατικό , να βρίσκονται σε λειτουργία και να προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.
β) Οι φορείς για να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση υποβάλλουν αίτηση τους στην οποία επισυνάπτονται: 1) Πρακτικό απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ή του     Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα για την εγγραφή του στην Ένωση, 2) Αντίγραφο καταστατικού του φορέα, 3) Κατάλογος των μελών του Δ.Σ.
γ) Το δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση καθορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ. Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων μπορεί να τροποποιήσει το ποσό της εγγραφής.
δ) Το νέο Μέλος – φορέας έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις της Ένωσης Οι εκπρόσωποί του εκλέγουν και εκλέγονται αφού περάσουν 3 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής του στην δύναμη της Ένωσης.
ε) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση εγγραφής ενός Φορέα ως μέλους, γνωστοποιώντας σ’ αυτόν την απόφασή του μέσα σε ένα μήνα το αργότερο.
Όταν η αίτηση απορριφθεί , ο ενδιαφερόμενος Φορέας δικαιούται να προσφύγει αμέσως στην επόμενη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Φορέων για να υποστηρίξει  το αίτημά του. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει οριστικά. 
============================================================                                                                                          
Υπεύθυνος έκδοσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (άρθρο 16 Καταστ.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΕΠΑΦΗ .Τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Τεύχος 21ο  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ‘13
Υπεύθυνοι: Έκδοσης-Αθανάσιος Γιαλαμάς. Ύλης- Δημ. Σχέσεων-Ουρανία Ψειράκη. Συντακτική επιτροπή , μέλη του Δ.Σ της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Συγκέντρωση ύλης έως τέλους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου, στην διεύθυνση των γραφείων .
ΓΡΑΦΕΙΑ: Δ. Σολωμού 26  Αλεξανδρούπολη  κιν. 6945300444
(Τηλ. Προέδρου 6988055650) email epofe@yahoo.com,  epofe.evros@gmai.com      
Στην ΕΠΑΦΗ φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις των φορέων – μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Καθώς και άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κίνηση στον νομό μας
####################################################################
Την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. εκπροσωπεί ενώπιον Δικαστηρίων πάσης Αρχής και παντός τρίτου ο Πρόεδρος. Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου οι 2  Αντιπρόεδροι.
.                                                                                                    ΣΕΛΙΣ 2
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Μ ε την συμμετοχή του συνόλου των φορέων που έλαβαν μέρος στην γιορτή κρασιού 2013  πραγματοποιήθηκε η συνέλευση που κάλεσε η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με μόνο θέμα την γιορτή κρασιού 2014.
Το σύνολο των εκπροσώπων αφού προβληματίστηκε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην φετινή γιορτή, αποφάσισε την διοργάνωση να αναλάβει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για να μην παρατηρηθούν κενά και παρατυπίες και να λειτουργήσουν όλα προς όφελος των συλλόγων , των επισκεπτών, του τόπου και όχι για προσωπικά οφέλη.  Βεβαίως και για να υπάρχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για τους φορείς.
Οι περισσότεροι φορείς συμφώνησαν να  διαρκέσει 10 ημέρες στο τελευταίο 15ήμερο του Αυγούστου με 2 Σαββατοκύριακα. Οι ορχήστρες να είναι ντόπιες.  Το κρασί να είναι ντόπιο και τα κρέατα από το σύνολο των κρεοπωλών της περιοχής. Η διακόσμηση να έχει διονυσιακά στοιχεία και να προβάλλεται η ιστορία και η λαογραφία του τόπου μας.
Το άρθρο 7 του καταστατικού της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αναφέρει, για τους φορείς που χρωστούν αρκετά χρόνια συνδρομών, τα εξής :
Όταν μέλος καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για διάστημα μεγαλύτερο από τρία (3) έτη η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Η επανεγγραφή του γίνεται με αίτησή του σύμφωνα με το άρθρο 4 εφ’ όσον καταβάλει την εγγραφή και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.  Με μία απλή αίτηση επανεγγράφονται αφού καταβάλουν 40 ευρώ την εγγραφή συν 20 ευρώ για την συνδρομή του τρέχοντος έτους.
                   ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΕΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΠΟΦΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ.
ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΧΡΟΙΑ  ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΖΑΛΟΥΦΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ.
=============================================================
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΠΛΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ
============================================================
Η κρίση έκανε τους συλλόγους να ξανασκεφτούν την διοργάνωση των χορών τους. Έτσι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να μεταφέρεται ο αποκριάτικος χορός στο …ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς για σίγουρη επιτυχία. Φέτος στη περιοχή της Αλεξανδρούπολης οι σύλλογοι Απαλού ‘Φάρος’ , Ποντίων ‘Αλ. Κομνηνός’ και ‘Εβρος’ ακολουθούν αυτήν την πρακτική  και προσκαλούν όλους σε ένα παραδοσιακό ρεβεγιόν.  
========================================================
                                                                                                                       ΣΕΛΙΣ 3
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να του μεταβιβάσουν την απόφαση των συλλόγων για την γιορτή κρασιού 2014 και την αμέριστη συμπαράσταση στον δήμο Αλεξανδρούπολης για την υπόθεση του χώρου του Ε.Ο.Τ.
Ο δήμαρχος αφού άκουσε  τις αποφάσεις της συνέλευσης δήλωσε πως θα δημιουργηθεί  οργανωτική επιτροπή που θα φροντίσει για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση της γιορτής κρασιού ενώ ήταν κάθετα αντίθετος με την ιδέα να αναλάβει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και την οικονομική εκτός από την  καλλιτεχνική διοργάνωση.  Η γνώμη του δημάρχου που είναι αντίθετη με την θέληση των φορέων προβλημάτισε τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με δεδομένο την μεταβίβαση του χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ, την  μελλοντική κατάργηση της ΤΙΕΔΑ και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
==========================================================
                               ΟΣ ΑΣΤΡΑ ΕΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΩΣ Η ΘΙΟΣ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ... ΓΙΡΟΥΣΥΝ ΝΑ ΔΙΝ ΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝ ΚΑΛΥΤΙΡΑ!!!  
================================================
       150 ΕΤΗ ΑΠΟ ΕΥΡΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ                                                             
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΥΧΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ
ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ,  ΣΥΝΤΟΜΑ.
                                                                                             ΣΕΛΙΣ 4
   
   Λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να παρευρισκόμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις που μας καλούν . Όμως μέλη του Δ.Σ. παρευρίσκονται σε όσες εκδηλώσεις μπορούν. Επειδή  υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεχαστεί κάποια επίσκεψη σταματήσαμε να δημοσιεύουμε σε ποιες εκδηλώσεις παρευρέθησαν  τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.                                 ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ  125 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ 82
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .  
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ Η.-ΤΑ.  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
                                              ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 6945300444 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)                                                                                                     
     Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.

     ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 107 ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΚΑΛΥΜΠΟΥΔΗ ΔΩΡΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΜΑΤΟΥΛΑ
ΤΑΜΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΜΑΡΩ
ΜΕΛΟΣ ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ ΞΑΝΘΗ
ΜΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΙΑΣ (ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ)
ΤΑ ΧΑΧΑΝΙΣΜΑΤΑ (ΕΤΗΣΙΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΟΥΦΛΙΩΤΩΝ) 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  :ΑΚΡΙΤΕΣ, ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙΩΤΩΝ,
ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛ. ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ     
=========================================================   ΣΕΛΙΣ 5
                                                                                      
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει στην διάθεσή του μερικές ολοκληρωμένες σειρές (η κάθε μία αξίας 58.50 ευρώ)  του διμηνιαίου πολιτιστικού – ιστορικού – λαογραφικού περιοδικού της Θράκης ‘ΘΡΗΙΚΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ’ (1997 – 2003).Και  προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μία σειρά σε κάθε φορέα που έχει βιβλιοθήκη. Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο  6988055650 για να αποκτήσουν τα τεύχη 1 έως 39.
      ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ –ΜΕΛΟΥΣ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 
Έτσι και στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δίνουμε κύρος και στην εκδήλωσή μας δίνουμε αξία.
Ευχαριστούμε τους φορείς που το εφαρμόζουν.
Η Επαφή αποστέλλεται σε κάθε μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που είναι  ταμιακά εντάξει . Σε φορείς που χρωστούν πέραν των τριών ετών , η Επαφή στέλνεται μόνο μια φορά το έτος κάθε Δεκέμβριο, μαζί με τις ευχές του Δ.Σ.   της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.                                                                                                                                                                                                                                                                               
===================================================================                                                                                                                                    
--- Όσοι φορείς θέλουν να συνεδριάσουν και δεν έχουν δικό τους χώρο, μπορούν να φιλοξενηθούν στα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αρκεί να το ζητήσουν εγκαίρως .
-------------------------------------------------------------------------------------.                                                                                                                                                                                                                  ΔΩΡΕΑΝ     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΕΛΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΤΗΛ. 2556041654/6942907728
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(Music Temple Studio)
ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ             ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 1 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.2551036164 / 6947302884
   ‘’ΟΡΦΙΚΟΣ’’                 ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΗΘΗ – ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΧΑΡΤΕΣ     Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 – 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ. 2551300852
Θεατρικό εργαστήρι.Διθύραμβος’ Για φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν θεατρικά σχήματα . Υπεύθυνη Μαρία Βίτσα 2551028757 - 6974877167
ΚΥΤΤΑΡΟ. Κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Θρακικής γής . Όσοι φορείς παράγουν παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ποτά, βότανα κ.λ.π.) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηρακλή στο 6938572390 
   Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Σε εκλεκτό ακροατήριο διεξήχθη ομιλία με θέμα την φιλοσοφία από την ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
             Ένα στοχαστικό ταξίδι στα αινίγματα της ύπαρξης,
των Θρησκειών, της Επιστήμης, της Ψυχολογίας, του Διαλογισμού
             αλλά και της ίδιας της επαφής με τον εαυτό μας, με ομιλητή
 τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο , μέλος της ομάδας από το Διδυμότειχο. Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013        ΣΕΛΙΣ 6
                    ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟΦ.Ε.
ΟΜΑΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2014. Αφιερωμένο στα 150 έτη από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης.  22 Δημιουργοί καταθέτουν έμμετρα και πεζά κείμενα για την Νίκη μας.
Οι συναντήσεις της ομάδας συνεχίζονται κάθε  Τρίτη ώρα 20.30 στο κτίριο του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης
ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ  ‘ΙΑΣΙΩΝ’ .
Τον Φεβρουάριο θα γίνει η σπορά των παραδοσιακών σπόρων.
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ετοιμάζει το ανθολόγιο του 2014 που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ
Για τον Μάρτιο προγραμματίζεται εσπερίδα για τον Άγγελο Σικελιανό.
              ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Α) Εκδοτική ομάδα
Β) Ομάδα μουσείων & μουσειακών συλλογών ‘Δεσμός’         
Γ) Ομάδα γραμματειακής και διαδικτυακής υποστήριξης
Δ) Ομάδα εθελοντών βιοποικιλότητας ‘Ιασίων’
E) Ομάδα Ποίησης και λογοτεχνίας
ΣΤ) Επιστημονική ομάδα Ερευνών
Ζ)Ομάδων Εθελοντών περισυλλογής και προστασίας αρχαιολογικού υλικού             
Η) Ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών
Θ) Ομάδα δημιουργών η ‘Συντεχνία’
Όποιος συμπατριώτης θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή σε περισσότερες ομάδες (πάντα σε εθελοντική βάση).
        ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει τρίτος άσχετος  στην δημιουργία του προγράμματος της εκδήλωσης. Έχουν όλα τα έσοδα και τα έξοδα οι διοργανωτές.. Έχουν την ευθύνη για την επιτυχία ή αποτυχία της, όλα τα κέρδη ηθικά και υλικά.
//////////////////////////////
Περί παρελάσεων
Όσοι φορείς θέλουν να καταθέσουν στεφάνι ή να πάρουν μέρος στην παρέλαση πρέπει να το δηλώσουν στους υπευθύνους της αντιπεριφέρειας ή του δήμου.
Καλό είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολιτιστικοί φορείς στις παρελάσεις γιατί και η παρέλαση αποκτά ενδιαφέρον αλλά και ο φορέας προβάλλεται στην  τοπική κοινωνία. Να τονίσουμε πως οι σύλλογοι που παρελαύνουν καλό είναι να δημιουργήσουν τμήματα  παρελάσεων
                                                                                               ΣΕΛΙΣ 7
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Για τις τιμητικές εκδηλώσεις που κάναμε θεσμό εδώ και 4 έτη. Κάθε Μάιο   τιμούμε 3  Εβρίτες που πρόσφεραν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Κάθε Ιούλιο στην έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. τιμούμε έναν Εβρίτη συγγραφέα που έχει συμβάλει στην τοπική βιβλιογραφία.. Απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκονται εν ζωή.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. μετά την αναδιάρθρωση του Οκτωβρίου.
Πρόεδρος                               Αθανάσιος Γιαλαμάς
Α  Αντιπρόεδρος                     Δημήτριος Κελεμίδης
Β  Αντιπρόεδρος                      Ελένη Θεοδωρακοπούλου
Γενική Γραμματέας                  Μάρθα Κοντίδου
Ειδική Γραμματέας                   Κική Καψιώτη
Ταμίας                                     Ευαγγελία Τσακμακίδου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Ουρανία Ψειράκη
Έφορος εκδηλώσεων                Μαρία Αδαμίδου
Έφορος Υλικού                        Δημοσθένης Γκαμπράνης
Η  για λίγους μήνες Γ. Γραμματέας Γεωργία Αγγελινά παραιτήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού, γιατί δεν παρουσιάστηκε σε 4 τακτικές συνεδριάσεις και 2 έκτακτες του Δ.Σ.
==================================================================  ΤΟ Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.  συνεδριάζει κάθε πρώτη Δευτέρα εκάστου μηνός, στα γραφεία της ένωσης.
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ 2013 ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ. ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΓΓΑΛΙΑ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου