Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Tαχ. Δ/νση : Καραολή – Δημητρίου 40 ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών
Ταχ. Κώδικας : 681 00 Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες : Σ. Κουρτίδου
Τηλέφωνο : 25513-50427
Fax. : 25513-50435

Αλεξανδρούπολη, 14-3-2014
Αριθ. Πρωτ.: οικ. 249

ΘΕΜΑ: Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821- Πρόγραμμα εορτασμού
ΣΧΕΤ.: α) Αριθ. Πρωτ. 8632/4.3.2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΒΙΚΘΝ-ΕΘΘ)
               β) Αριθ. Πρωτ. 8633/4.3.2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΒΙΚΘΝ-Η3Ν)

Σε λίγες μέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Θα αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Με το πνεύμα αυτό, σας αποστέλλουμε συνημμένα το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 για την ενημέρωση και τη συμμετοχή σας στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα στην έδρα του νομού καταρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τις λοιπές πόλεις – έδρες δήμων από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της αριθμ. 52749/28.09.2006 (ΦΕΚ1488/Β/06.10.06) υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό σειράς προβαδίσματος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζουμε γενικά τα εξής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του νομού, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.
Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 24-3-2014
1. Εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
2. Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές – σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη, συνοδευόμενοι από καθηγητές και βαθμοφόρους, καθώς και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, παρουσία των Αρχών.
ΤΡΙΤΗ 25-3-2014
Ώρα 07:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.
Ώρα 08:30: Εμβατήρια και θούρια από τα μεγάφωνα του Δήμου μέχρι και την έναρξη της παρέλασης.
Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας στο ναό από τον κ. Στρατούδη Ιωάννη, Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.
Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και από τον Ερυθρό Σταυρό.
Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, των αναπήρων πολέμου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).
Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:
α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η XII ΜΠ για τις αποδόσεις τιμών, την παρέλαση, τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής (ιερό ναό - μνημείο - παρέλαση), το στήσιμο της εξέδρας των επισήμων μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων μπροστά στους χώρους του μνημείου και τη διάθεση της Φιλαρμονικής
δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη
Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. Γιώργο Χατζηγιάννη και Παναγιώτη Βίτσα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τους κ.κ. Ευάγγελο Σιδερά και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΜΑΥΡΑΝΕΖΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου