Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ διοργανωνουν οι Θρακιώτες Βόλου


 Ν Ιωνία Βολος
Πιστοί στα ιδανικά μας και μακριά απ το τόπο μας δεν ξεχνάμε τα ηθη , εθιμά και φυσικά τους ατελείωτους χορούς που εχει η πανέμορφη ΘΡΑΚΗ μας.
Στην προσπάθεια μας για την ερευνα και την διάδοση των παραδοσιακων χορων της Θρακης ηρθε η ωρα για την διοργάνωση του 1ου σεμιναρίου με Θρακιωτικους χορους απο την περιοχη του Εβρου.
Εισηγητης του σεμιναριου ειναι ο χοροδιδασκαλος Γεωργιος Ζιωγας.O Γιώργος Ζιώγας γεννήθηκε στην Ορεστιάδα. Έκανε τα πρώτα του βήματα ως αυτοδίδακτος, όπως γενιές πριν απ 'αυτόν, στην πλατεία του χωριού στις γιορτές και τις εκδηλώσεις χορού.
Το 1980 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη, από όπου και ξεκίνησε να χορεύει (και αργότερα να διδάσκει) σε ομάδες χορού.

Από το 1989 κάνει έρευνα στα χωριά της Θράκης, κυρίως στις Μαρίδες - συλλέγοντας αυθεντικές φορεσιές και μαθαίνοντας παραδοσιακά τραγούδια.
Το 1990 ίδρυσε την ομάδα χορού "Ο Έβρος" στην οποία προεδρεύει από τότε.
Έχει παρουσιάσει την έρευνα και τη συλλογή του από τα τραγούδια και τα έθιμα σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάρου Μουσικής και τις εκδηλώσεις της Δόμνας Σαμίου.

Μετά από χρόνια ενδελεχούς ερευνητικής εργασίας, κυκλοφόρησε το 2002, το πρώτο του διπλό CD με τραγούδια της Θράκης σε συνεργασία με EL.KE.LA.M και το Χορευτικό Σύλλογο του Βασίλη Δημητρόπουλου.

Από τότε, ο Γιώργος και η ομάδα του "Ο Έβρος" δημοσίευσαν δύο CD, με νέα και λιγότερο γνωστά τραγούδια και χορούς.
Στα πολυάριθμα σεμινάρια που διδάσκει θέτει μεγάλη έμφαση σττις παραδόσεις των προγόνων του και χορό με το σωστό, το αυθεντικό του στυλ, το οποίο σίγουρα συνέβαλε στην "de-folklorization" των χορών της Θράκης.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν γνωστοί και λιγότερο γνωστοί χοροί της Θράκης.


Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου