Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΕΠΑΦΗ



  ΕΠΑΦΗ        ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ τεύχος 26  03/15  
===ΚΙΝ. 6945300444 ==== === ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ=====             ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ  epofe.blogspot.com   Η-τα epofe@yahoo.com,    epofe.evros@gmail.com       
          ΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ
Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ 26 (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΑ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
     ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ         
          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
          «+άΝΤηση στον ΦλΟίΣβΟ 2015»
Η «+άΝΤηση στον ΦλΟίΣβΟ 2015» είναι πλέον γεγονός.
21-22-23 Αυγούστου στην περιοχή κάτω από το φάρο της Αλεξανδρούπολης, παρέα με τους δροσερούς αγέρηδες του Θρακικού πελάγους.
Η "Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου" & ο "Οργανισμός Λιμένα Αλεξ/πολης" ενώνουν τις δυνάμεις τους για 2η συνεχόμενη χρονιά για ένα εγχείρημα πρωτοποριακό, που κατά γενική ομολογία έδωσε πέρυσι την ευκαιρία να αναδείξουμε μοναδικά τη φυσική κληρονομιά της πρωτεύουσας του Έβρου.
Αυτό το καλοκαίρι, το ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός θα εμπλουτιστεί με πολλές νέες πολιτιστικές δράσεις. Μια πολυδιάστατη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. 3 ημέρες γεμάτες με ζωντανή Μουσική, Χορό, Δημιουργία και Γεύσεις.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.



ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Από το καταστατικό (άρθρο 4)
α) Μέλη της Ένωσης γράφονται Πολιτιστικοί φορείς που έχουν την έδρα τους μέσα στα όρια της Περιφερειακής ενότητας του Έβρου. Είναι μη κερδοσκοπικοί και στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι φορείς που εγγράφονται ως μέλη πρέπει να είναι νόμιμα συγκροτημένοι , να έχουν καταστατικό , να βρίσκονται σε λειτουργία και να προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.
β) Οι φορείς για να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση υποβάλλουν αίτηση τους στην οποία επισυνάπτονται: 1) Πρακτικό απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ή του     Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα για την εγγραφή του στην Ένωση, 2) Αντίγραφο καταστατικού του φορέα, 3) Κατάλογος των μελών του Δ.Σ.
γ) Το δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση καθορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ. Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων μπορεί να τροποποιήσει το ποσό της εγγραφής.
δ) Το νέο Μέλος – φορέας έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις της Ένωσης Οι εκπρόσωποί του εκλέγουν και εκλέγονται αφού περάσουν 3 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής του στην δύναμη της Ένωσης.
ε) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση εγγραφής ενός Φορέα ως μέλους, γνωστοποιώντας σ’ αυτόν την απόφασή του μέσα σε ένα μήνα το αργότερο.
Όταν η αίτηση απορριφθεί , ο ενδιαφερόμενος Φορέας δικαιούται να προσφύγει αμέσως στην επόμενη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Φορέων για να υποστηρίξει  το αίτημά του. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει οριστικά.                                                                                            
Το άρθρο 7 του καταστατικού της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αναφέρει, για τους φορείς που χρωστούν αρκετά χρόνια συνδρομών, τα εξής :
Όταν μέλος καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για διάστημα μεγαλύτερο από τρία (3) έτη η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Η επανεγγραφή του γίνεται με αίτησή του σύμφωνα με το άρθρο 4 εφ’ όσον καταβάλει την εγγραφή και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.  Με μία απλή αίτηση επανεγγράφονται αφού καταβάλουν 40 ευρώ την εγγραφή συν 20 ευρώ για την συνδρομή του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνος έκδοσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (άρθρο 16 Καταστ.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΕΠΑΦΗ .Τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Τεύχος 26         ΜΑΡΤΙΟΣ ‘15  
Υπεύθυνος Έκδοσης: (Ο εκάστοτε πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.)  Αθανάσιος Γιαλαμάς .
Συντακτική επιτροπή :μέλη του Δ.Σ της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Συγκέντρωση ύλης έως τέλους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου, στην διεύθυνση των γραφείων .Ή στα Η-ΤΑ.
ΓΡΑΦΕΙΑ Δ. Σολωμού 26  Αλεξανδρούπολη κιν. 6945300444
(Τηλ. Προέδρου 6988055650) email epofe@yahoo.com
Στην ΕΠΑΦΗ μπορούν να φιλοξενηθούν οι ανακοινώσεις των φορέων – μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Καθώς και άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό.                           ΣΕΛΙΣ 2
     ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ουΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015
    Την Κυριακή  8 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε άκρως φιλικό κλίμα η Ετήσια Τακτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της "Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου" στην Καρωτή Διδυμοτείχου στην έδρα του τοπικού συλλόγου.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα η Έκθεση Πεπραγμένων του Δ.Σ. και ο Οικονομικός Απολογισμός του προηγούμενου έτους, καθώς και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και έγιναν προτάσεις για ενέργειες από τους συμμετέχοντες φορείς. Υποβλήθηκε ο Προγραμματισμός Δράσεων του τρέχοντος έτους, με κύρια σημεία τον "Χάρτη της Παράδοσης και του Πολιτισμού" με πολιτιστικά γεγονότα σ’ όλους τους δήμους του Έβρου, τη "Εκδήλωση Τιμής-Βράβευση 3 Εβριτών", την "Έκθεση Βιβλίου", τη "Γιορτή Κρασιού", τη "Συνάντηση στον Φλοίσβο", την "Προσυνεδριακή Ημερίδα της ΕΠΟΦΕ" στην Οινόη στο πλαίσιο του «10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών», την έκδοση ποιοτικών βιβλίων ("Ποιητικό Ανθολόγιο", "Λογοτεχνικό Ημερολόγιο", "Τα Πανηγύρια στον Έβρο", "Μουσεία και Μουσειακές Συλλογές στον Έβρο", οι Συγγραφείς του Έβρου) κ.α.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα και τα έκτακτα θέματα: η εισήγηση-πρόταση του Αντιπροέδρου της ΕΠΟΦΕ Δημήτρη Κελεμίδη αναφορικά με την «ίση και διαφανή διαδικασία επιχορήγησης των πολιτιστικών φορέων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» και η πρόταση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Λαδιωτών Αλεξ/πολης» αναφορικά με τον εορτασμό από την ΕΠΟΦΕ της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού».
Ως τόπος της επόμενης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης έτους 2016, ορίστηκε μετά από πρόταση την οποία ψήφισε η ολομέλεια ,  η έδρα του «Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης».
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους οριζόμενους: ως Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης τον κ.Αναστάσιο Κοντακίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου και ως Γεν. Γραμματέα της ΓΣ την κα Νόρα Μοσχοφίδου, Περιφερειακή Σύμβουλο Π.Ε. Έβρου Α.Μ.Θ.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς: η κα Ζήνα Ζάχαρη, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Α.Μ.Θ., που εξέφρασε τη δέσμευσή της για τη στήριξη των πολιτιστικών μας πρωτοβουλιών. Επίσης, παρευρέθη ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, που εκδήλωσε θετικότατη στάση σε πολιτιστικές προτάσεις του φορέα μας.Προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο Α.Γιαλαμά να τοποθετούνται απο τους Δημάρχους στον τομέα του πολιτισμού άτομα που γνωρίζουν περί των πολιτιστικών και όχι άσχετα όπως συμβαίνει συνήθως.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 και πλέον φορείς: "Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης", "Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν.Έβρου Αλέξιος Κομνηνός", "Νέος Κύκλος Σουφλιωτών", "Μουσείο Λαογραφίας & Φυσικής Ιστορίας Ν. Χηλής", "Ελληνομουσείον Αίνου", "Σύλλογος Χηλιτών Μαύρης Θάλασσας Άγ. Ευθύμιος", "Ένωση Θρακών", "Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας Αρίστηνου-Σπάρτακος", "Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Ορεστιάδας-Οι Θράκες", "Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτας Δαδιάς", "Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξ/πολης", "Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης & Παράδοσης-Φωνές της Θράκης", "Μουσείο Μετάξης-Η Χρυσαλίδα", "Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χειμωνίου-Τα Ζαλουφιώτικα", "Πολιτιστικός Σύλλογος Αρδανίου-Θράκας Ιππέας", "Σύλλογος Γυναικών Στέρνας", "Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνης", "Σύλλογος Ζαλουφιωτών Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτοχωρίου", "Ιστορικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου-Καστροπολίτες", Πολιτιστικός λαογραφικόσ σύλλογος Κλεισσούς, Πολιτιστικός σύλλογος Α. Οινόης ''το Κρασοχώρι'' κ.α.
Απευθύνουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον "Πολιτιστικό Σύλλογο Καρωτής-Η Παράδοση" για την θερμή υποδοχή και την υποδειγματική φιλοξενία όλων μας στο κτίριο του συλλόγου το "Πολιτιστικό Κέντρο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης". Ευχαριστούμε εγκάρδια την Πρόεδρο Ελένη Γραμμενίδου, την Αντιπρόεδρο Μαρίνα Παπαδάκη, τη Γραμματέα Νίκη Σακελαρίδου,
τα μέλη του ΔΣ Ευαγγελία Γρηγορίδου, Δήμητρα Δραμούδη, Κατερίνα Γραμμενίδου, Μαριάνθη Σπάϊρα και όλον το σύλλογο!                                                            ΣΕΛΙΣ 3
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ

Φωτογραφία του Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.


======================================================
ΤΟ 4ο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ και ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2015 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ (ΠΛΗΡ. ΣΤΟ 6945300444)
Τα e mail (Η.ΤΑ.)της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι epofe@yahoo.com   epofe.evros@gmail.com

Η Επαφή αποστέλλεται σε κάθε μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που είναι  ταμιακά εντάξει .
ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 6945300444 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)                                                                                                                
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, Αλεξανδρούπολη

Eκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Θρακιωτών, διοργάνωσε η «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» σε αμοιβαία συνεργασία με Συλλόγους-Μέλη της.
Όλοι γίναμε κοινωνοί και αρωγοί στη φετινή πρώτη ιστορικής σημασίας προσπάθεια ανάδειξης της γενοκτονίας των Θρακιωτών, που καταβάλει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ, με τη σεμνή τελετή απόδοσης ελάχιστου Φόρου Τιμής στους προγόνους μας. Απώτερος στόχος μας και συνάμα ευχή αλλά και απαίτηση όλων των Θρακιωτών, η επίσημη θεσμοθέτηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας από την πολιτεία.

Η Ημέρα Μνήμης ξεκίνησε με την τέλεση του μνημόσυνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου Πατέρα Ειρηναίου. Ακολούθησε πορεία στην πόλη από τους συμμετέχοντες συλλόγους, τα μέλη των οποίων επί το πλείστον έφεραν τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Η μεγαλειώδης αυτή παραδοσιακή πομπή κατέληξε στο Μνημείο των Βισβίζιδων, όπου πραγματοποιήθηκε εύστοχη ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Μέλος της «Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών» με θέμα: «ΘΡΑΚΗ: από τη Γενοκτονία στην Αναγέννηση». Στεφάνια κατέθεσαν οι Αρχές, Φορείς και Σύλλογοι. Συγκινητική η στιγμή του «ενός λεπτού σιγή» ακολουθούμενη από την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τμήμα της φιλαρμονικής του ωδείου Φαέθων με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

♦ Μας τίμησαν με τη σημειολογική παρουσία τους οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Γιώργος Καϊσας, που κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Δημήτρης Ρίζος. Εγκάρδιο χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς. Παρευρέθησαν επίσης και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, ο κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός-Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., ο κ. Χρήστος Γερακόπουλος-Αντιδήμαρχος Αλεξ/πολης, ο κ. Κώστας Γκοτσίδης-π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξ/πολης, η κα Όλγα Βρετοπούλου-Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αλεξ/πολης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης, καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
 Χαιρετισμό έστειλε και ο Βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης♦
 Πάνω απ’ όλα, ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 25 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε., ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτες Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Αγια Σοφια Φερών", "Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας Αρίστηνου-Σπάρτακος", "Ελληνομουσείον Αίνου", "Σύλλογος των εν Έβρω Απολλωνιαδιτών", "Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος Απαλού", "Πολιτιστικός Σύλλογος Τριγώνου Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξ/πολης", "Σύλλογος Ορεστιαδιτών Ορέστης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου", "Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων-Οι Ρίζες", "Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξ/πολης", "Νέος Κύκλος Σουφλιωτών", "Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας Ν.Χηλής", "Πολιτιστικός Σύλλογος Χηλιτών Μαύρης Θάλασσας Άγιος Ευθύμιος", "Ένωση Θρακών", "Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτας Δαδιάς", "Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης & Μουσικής Παράδοσης-Φωνές της Θράκης", "Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χειμωνίου", "Πολιτιστικός Σύλλογος Αρδανίου-Θράκας Ιππέας", "Σύλλογος Ζαλουφιωτών Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Ισαακιωτών Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Τυχεριωτών Αλεξ/πολης",Συλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν.Μακεδονίας -Θράκης. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης και φορείς-μη μέλη της ΕΠΟΦΕ: η «Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξ/πολης» και η «Ένωση Παλλινοστούντων Έβρου».
 ♦ Ιδιαίτερες Ευχαριστίες στη Μουσική Εταιρεία Αλεξ/πολης-Ωδείο Φαέθων για την ευγενική φιλαρμονική κάλυψη της εκδήλωσης.

♦ Εγκάρδιες ευχαριστίες σ’ όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δημοσίευσαν/ανακοίνωσαν τα δελτία τύπου μας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην ευρεία προβολή και στην άμεση ενημέρωση του κοινού για συμμετοχή. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους Φίλους μας στο διαδίκτυο, που κοινοποίησαν και αυτοί με τη σειρά τους την εκδήλωση, βοηθώντας μας έτσι στην ακόμη μεγαλύτερη δημοσιοποίησή της.                                                                                     ΣΕΛΙΣ 5




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ





Τα e mail (Η.ΤΑ.)της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι epofe@yahoo.com   epofe.evros@gmail.com

Η Επαφή αποστέλλεται σε κάθε μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που είναι  ταμιακά εντάξει .
ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 6945300444 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)                                                                                                                
                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  
Λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να παρευρισκόμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις που μας καλούν . Όμως μέλη του Δ.Σ. παρευρίσκονται σε όσες εκδηλώσεις μπορούν. Επειδή  υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεχαστεί κάποια επίσκεψη σταματήσαμε να δημοσιεύουμε σε ποιες εκδηλώσεις παρευρέθησαν  τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.                                                     ΣΕΛΙΣ 6
                               
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ  127 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ 85
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .  
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ Η.-ΤΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
                                              ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
   ΔΩΡΕΑΝ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                    ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ‘ΜΕΓΑΡΟΝ’  (ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)
      ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ (11Ο ΧΛΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΡΩΝ)
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΤΗΛ.6948502015        
        ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΕΛΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΤΗΛ. 2556041654/6942907728
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(Music Temple Studio)
ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ             ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 1 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.2551036164 / 6947302884
                    ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΗΘΗ – ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΧΑΡΤΕΣ     Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 – 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ. 2551300852
Θεατρικό εργαστήρι. ‘Διθύραμβος’ Για φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν θεατρικά σχήματα . Υπεύθυνη Μαρία Βίτσα 2551028757 - 6974877167
ΚΥΤΤΑΡΟ. Κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Θρακικής γής . Όσοι φορείς παράγουν παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ποτά, βότανα κ.λ.π.) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηρακλή στο 6938572390   
      ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
 Έτσι και στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δίνουμε κύρος και στην εκδήλωσή μας δίνουμε αξία.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015   ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6945300444

                ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟΦ.Ε.
ΟΜΑΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ 2015 ΕΒΡΙΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Το 5ο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ του 2015 των Εβριτών Δημιουργών της ομάδας ποίησης θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Τέλος προθεσμίας αποστολής έργων 31 Αυγούστου
      Το ημερολογιο του 2016 θα εχει ως θεμα : οι ανθρωποι μας
ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ  ‘ΙΑΣΙΩΝ’. Θα μοιρασει φυτά μόνο στα μέλη της  .
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ τον Μάιο ετοιμάζει ομιλία
ΟΜΑΔΑ ΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Βιβλίο με τα μουσεία και τις μουσειακές συλλογές του Έβρου ετοιμάζουν τα μέλη της ομάδας. Στόχος να κυκλοφορήσει εντός του 2015
ΟΜΑΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Συνεχής είναι η ενημέρωση τόσο του ιστότοπου όσο και του Φ.Β. της ένωσης
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΩΝ
Έντυπο για τους συγγραφείς του Έβρου ετοιμάζουν οι δύο ομάδες . Το βιβλιαράκι θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2015.
===========================================================
                                        ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
           Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου
Πρόεδρος: Βάγια Ζήκα
Αντιπρόεδρος: Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης
Γενική Γραμματέας: Πηνελόπη Στράτη...
Ταμίας: Άννα Ασπιώτη
Έφορος Βιβλιοθήκης: Ζαφειρία Κουκίου

            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΒΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπίκος Παναγιώτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τάκας Ιωάννης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χατζοπούλου Μαρία
ΤΑΜΙΑΣ: Μακρή Νικολέτα
ΜΕΛΟΣ: Κίτσιου Βασιλική
ΜΕΛΟΣ: Γαλαζούλας Ευάγγελος
ΜΕΛΟΣ: Παπάς Δημήτριος
ΜΕΛΟΣ: Παπά Μαρίνα
ΜΕΛΟΣ: Μπίκος Ζήσης

          ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΓΟΥΔΗ ΤΟΥΛΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ : ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΤΟΥΛΑ
ΜΕΛΟΣ : ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝ/ΚΟ ΜΕΛΟΣ : ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
 ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΙΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2015 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015  
       
                 Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ                                                                                                       

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες: Δ.Κελεμίδης-τηλ: 6945849355 / politismosepofe.blogspot.com
fb: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου  /  Ε-mail: epofe.evros@gmail.com
_____________________

Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 18

ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Ι.Ε.Δ.Α.
κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ü  Υπόψη: Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2015» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η παρούσα επιστολή, αποτελεί συνάμα και την αίτηση του φορέα μας για τη διοργάνωση της «Γιορτής Κρασιού 2015». Παρακάτω σας παραθέτουμε στοιχεία σχετικά με τη Γιορτή, που αποτελούν και την πρότασή μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμοιβαία συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

ΣΥΝ.: Σελίδες 3 (τρεις)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Με εκτίμηση,
Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
                             Τα Μέλη του Δ.Σ.




Γιαλαμάς Αθανάσιος
1.     Κελεμίδης Δημήτρης, Α΄ Αντιπρόεδρος
2.     Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Β΄ Αντιπρόεδρος
3.     Κοντίδου Μάρθα, Γενική Γραμματέας
4.     Καψιώτη Κική, Ειδική Γραμματέας
5.     Τσακμακίδου Ευαγγελία, Ταμίας
6.     Ψειράκη Ουρανία, Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων
7.     Αδαμίδου Μαρία, Έφορος Εκδηλώσεων
8.     Γκαμπράνης Δημοσθένης, Έφορος Υλικού





ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ :
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξ/πολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΤΗΛ. :
Δημήτρης Κελεμίδης, Αντιπρόεδρος 6945849355

E-MAIL :

epofe.evros@gmail.com
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ/BLOG :

politismosepofe.blogspot.com
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ / ΤΗΛ. :
Αθανάσιος Γιαλαμάς, Πρόεδρος
6945300444


ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει να παρουσιάσει από το έτος ίδρυσης της (1993) μια ιστορία δυο και πλέον θετικών δεκαετιών και μια πλούσια πολιτιστική δράση σ’ όλο το νομό μας. Έχει 126 συλλόγους-μέλη. Πραγματοποιεί μια συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου, που παράλληλα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και οικονομικό αντίκτυπο για την τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Έχει ως έμβλημα τη μορφή του Διόνυσου, όπως αναπαρίσταται στο χρυσό δαχτυλίδι που βρέθηκε στο χωριό Ρήγιο.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

(ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ, ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)

Αφορά την 10ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού». Θα λάβει χώρα, από την Κυριακή 16 Αυγούστου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, με χωροθέτηση την τοποθεσία «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» (παραπλεύρως του ΕΟΤ).
Θα συμμετέχουν ενεργά όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι-μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με έδρα το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλους φορείς (Αθλητικά Σωματεία, ΑΜΕΑ, Πρόσκοποι, Φιλοζωικό Σωματείο, Οικολογική Εταιρεία κ.α.).


ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η υλοποίηση της εκδήλωσης, έχει ως κεντρικό σκοπό να διασώσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντικότερη πολιτιστική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη και κατά προέκταση όλου του Έβρου, όπως είναι η «Γιορτή Κρασιού», που έχει αποκλειστική σχέση με τη ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Ένα Πολιτιστικό Γεγονός συνώνυμο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου, που ξυπνά μόνο θετικές μνήμες και ιδιαίτερες αναμνήσεις.


ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

§  Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Αλεξανδρούπολης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μέσω της πολλαπλής αύξησης της πολιτιστικής κίνησης και της προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
§  Άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της  επισκεψιμότητας στην περιοχή.
§  Προβολή και προώθηση του άμεσα συνδεόμενου με τις εκδηλώσεις τοπικού προϊόντος - του κρασιού.
§  Ενθάρρυνση και στήριξη προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού ποιότητας του παραγόμενου κρασιού στον Έβρο.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 2 ΣΚΗΝΕΣ: 1 ΜΕΓΑΛΗ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ) και 1 ΜΙΚΡΗ.

§   ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1μ.). Εδώ να διεξάγονται τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. Καθημερινά από τις 19:00μ.μ. και μέχρι τις 21:00μ.μ., να παρουσιάζονται δρώμενα των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ και μη, με θεματολογία σχετική με τη γιορτή και το κρασί βάσει κυρίως Θρακιώτικων παραδόσεων (σε τομείς όπως ήθη & έθιμα, θέατρο, εικαστικά, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α., καθώς και προβολές υλικού φορέων κ.α.).

§   ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1,20μ.-1,50μ.).
     Εδώ να διεξάγονται όλες οι ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ (ΒΑΣΙΚΕΣ & ΛΟΙΠΕΣ).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
     Καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο κεντρικό χώρο της γιορτής, από τις 21:00μ.μ.-   
     22:00μ.μ., να παρουσιάζονται μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών    
     σχημάτων των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ, ως ακολούθως:
     3 ΒΡΑΔΙΕΣ - ΘΡΑΚΗ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΠΟΝΤΟΣ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΚΡΗΤΗ & ΝΗΣΙΑ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ & ΗΠΕΙΡΟΣ

     22:00-24:00μμ: να ακολουθεί το αντίστοιχο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


     ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη συνέχεια, μετά την εκάστοτε Βασική Θεματική Βραδιά, δηλαδή
     από 24:00μ.μ.-01:00μ.μ., να ακολουθεί ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για
     όλους τους επισκέπτες.

ΛΟΙΠΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
    στην Κεντρική Σκηνή από τις 21:00μ.μ.-01:00π.μ., ως ακολούθως:
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΡΟΚ & ΠΟΠ (ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ)
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΛΑΪΚΑ (ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ)
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ + ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

§   ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς (π.χ. τα Μουσεία της πόλης), εκτός του χώρου διεξαγωγής της γιορτής και κατά τη διάρκεια της ημέρας, πριν και κατά τη διάρκεια του 10ήμερου.

         ΓΕΝΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.       Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ «ΟΡΟ ΤΟΥ 50%» ΩΣ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ. ΔΗΛΑΔΗ, Π.Χ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΑΞΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 1.000€, ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΤΟ 50% ΩΣ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ, ΔΗΛ. ΤΑ 500€.
2.       Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ.
3.       ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ [ΚΡΕΑΤΙΚΑ, ΚΡΑΣΙ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ/ΝΕΡΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΧΑΡΤΙΚΑ/ΠΛΑΣΤΙΚΑ) κλπ] ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
4.       ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (BANNER, ΠΑΝΟ, ΑΦΙΣΕΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ κλπ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ κλπ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
5.     ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ). Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Τ.Ι.Ε.Δ.Α. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
6.     ΣΤΗΝ Τ.ΙΕ.Δ.Α. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ 30% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΥΧΟΝ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου