Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣΑΛΙΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ "ΒΗΡΑ"
Ο Σύλλογός μας έχει τη χαρά να αναγγείλει στα μέλη και στους φίλους του ότι εκδόθηκε με τη φροντίδα του Συλλόγου μας σε μια καλαίσθητη έκδοση το βιβλίο του αγαπητού μας γιατρού κ. Δημήτρη Μπάρλα «Θρακιώτικα μασάλια και άλλες ιστορίες...».
Εκτός από την απόλαυση των ιστοριών, που καταγράφει ο κ. Δημήτρης Μπάρλας, το βιβλίο δίνει στον αναγνώστη πλήθος λέξεων και εκφράσεων της τοπικής μας διαλέκτου, περιγραφές προσώπων και τόπων, που έχουν πια εκλείψει, πράγμα που το κατατάσσει στα έργα της τοπικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Παραθέτουμε όσα έχουν γραφεί στο οπισθόφυλλο, που δείχνουν το πνεύμα με το οποίο έχει γραφεί το βιβλίο:
«…Ενώ οι ιστορίες έχουν προσωπικό χαρακτήρα και εκφράζουν προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, από την παιδική του ηλικία και από την περίοδο που ήταν γιατρός στις Φέρες, μέσα τους διακρίνει κανείς ηθογραφικά και λαϊκά στοιχεία πολλών χαρακτήρων, που αναφέρονται ως ήρωες των ιστοριών του, στοιχεία της τοπικής μας παράδοσης, που ανακαλούν στη μνήμη μας τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων της εποχής εκείνης, που πέρασε ανεπιστρεπτί. Επιπλέον ο συγγραφέας μας θυμίζει, τις περισσότερες φορές με τα πραγματικά ονόματά τους, ανθρώπους που γνωρίσαμε και νοσταλγικά τους ξαναφέρνουμε στη μνήμη μας.
Η ιστορία του τόπου μας γράφεται με πολλούς τρόπους. Ο Δημήτρης γράφει όχι ως ιστορικός, που βλέπει τα πράγματα από απόσταση, για να είναι αντικειμενικός, αλλά ως ηθογράφος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας του τόπου μας, περιγράφοντας με τον δικό του χιουμοριστικό και γλαφυρό τρόπο όσα θα διαβάσουν οι αναγνώστες στο βιβλίο αυτό…».
Όσοι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Ταμουρίδη (τηλ. 6977005536) ή στην Γραμματέα κ. Μαρία Λαζίδου (τηλ. 6977367103).
Τιμή μόνο 10 Ευρώ.
Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει και στις Φέρες στις 17 Αυγούστου τρέχοντος έτους στο αμφιθέατρο του Γκοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου