Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2015-16 του Ε.Μ.Θ.

Το τμήμα μουσειακής εκπαίδευσης του Ε.Μ.Θ. σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά. Και φέτος το τμήμα μας σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σχέδια δράσης που συνδυάζουν αποτελεσματικά:
  • Την εμπλοκή και διάδραση των μαθητών με τις θεματικές ενότητες του μουσείου.
  • Τη σύνδεσή τους με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Τυπική Εκπαίδευση για μια πιο σφαιρική διάσταση και προσέγγιση στη γνώση.
  • Καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που ζωντανεύουν και επαναπροσδιορίζουν στο σήμερα την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση μέσα από τις εμπειρίες και γνώσεις των συμμετεχόντων.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς για θεματικές που τους ενδιαφέρουν. Είμαστε κοντά σας για να στηρίξουμε τις προσπάθειες σας.
Υλοποιούμε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, συνεργαζόμαστε με Ειδικά σχολεία και φορείς επί σειρά ετών, ενισχύoντας την πείρα και την τεχνογνωσία μας με συνεχόμενη εκπαίδευση.
Τα προγράμματα του Ε.Μ.Θ. απευθύνονται:
  • Σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
  • Σε οργανωμένες ομάδες, Συλλόγους κτλ.
ekpaideftika-2015-16

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ε.Μ.Θ. υλοποιούνται στο χώρο του Μουσείου, σε σχολεία, σε μνημειακούς τόπους και σε οργανωμένες αίθουσες.
Περισσότερες πληροφορίες – περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου στο www.emthrace.org/education, info@emthrace.org και στο 2551036663.
Με εκτίμηση
Βαλεντίνα Σωκράτους
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ε.Μ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου