Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΈΘΙΜΟ "ΤΡΥΦΩΝΑ" 2016


Ο Α.Π.Σ. "Ορφέας" Δικαίων Τριγώνου Έβρου , διοργανώνει και σας προσκαλεί στο έθιμο του "Τρύφωνα" στα Δίκαια Έβρου .
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που γίνονται τα τελευταία χρόνια στα Δίκαια , βασιζόμενη σε ένα πατροπαράδοτο έθιμο που έφεραν οι πρόγονοί μας από το Καβακλί της Αν.Ρωμυλίας πριν από πολλές δεκαετίες !
Η γιορτή ξεκινάει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου το πρωί , με το στολισμό της άμαξας του "Τρύφωνα" . Το απόγευμα , μετά τον εσπερινό στην εκκλησία , χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζουν Καβακλιώτικους χορούς στην πλατεία του χωριού και μετά , το γλέντι μεταφέρεται στον διαμορφωμένο χώρο εκδήλωσης Τρύφωνα , στην περιοχή αμπέλια , όπου ανάβει η κεντρική φωτιά και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ .
 

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου , εορτασμός Αγίου Τρύφωνα το πρωί στην εκκλησία , αγιασμός και μετάβαση στα αμπέλια για την αναπαράσταση του εθίμου . Φαγοπότι μέχρι το μεσημέρι και αναχώρηση για την περιφορά του "Τρύφωνα" στο χωριό . Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού , χορός "Τρύφωνα" , ολοκλήρωση εθίμου με την ανάδειξη νέου "Τρύφωνα" και συνέχεια με χορό για όλο τον κόσμο ! Το σύνολο της εκδήλωσης θα συνοδεύεται με ζωντανή μουσική !
Να ενημερώσουμε τους φίλους και τους επισκέπτες ότι κατά τη διάρκεια του γιορτής , θα υπάρχει δωρεάν τοπικό κρασί και θα ανάψουν ξύλα για κάρβουνο , για να ψήσετε τα κρεατικά σας . Θα υπάρχει και ψησταριά του συλλόγου , όπου θα βρείτε ψητά έναντι συμβολικού αντιτίμου.
Για να περάσετε ένα όμορφο 2ήμερο , να πάρετε μαζί σας ψησταριά , φτυάρι , έξτρα κάρβουνα , ποτά , φαγητά(κρεατικά - σαλάτες-ψωμι κτλ.) , πιατάκια και ποτηράκια , που είναι μερικά από τα απαραίτητα της καλής διασκέδασης και το κυριότερο : να έχετε ΆΦΘΟΝΟ ΚΕΦΙ.....!!!
Σας περιμένουμε..........!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου