Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.



  ΕΠΑΦΗ        ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ τεύχος 20Ο   09/13
===ΚΙΝ. 6945300444 ====ΤΗΛ. 2551087153 === ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ===== ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ epofe.blogspot.gr  Η-τα epofe@yahoo.com /epofe.evros@gmai.com     
        ΤΑ  ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ
Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ 26 (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΑ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Μια ακόμη δημιουργική  περίοδος ξεκίνησε με αισιοδοξία και αρκετή όρεξη για εργασία από όλους τους πολιτιστικούς φορείς. Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αφού κάλεσε τους φορείς που συμμετείχαν στην γιορτή κρασιού σε μια συνέλευση ουσιαστική, απολογιστική και  όπου ειπώθηκαν αρκετές αλήθειες,  αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση την 1η Δεκεμβρίου με μόνο θέμα την Γιορτή κρασιού 2014.
Με πνεύμα συνεργασίας οι φορείς της ένωσης μπορούν να καταφέρουν πολλά προς όφελος τόσο των μελών τους όσο και των άλλων συμπατριωτών μας.
///////////////////////////////////////////////////////////////////
ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ (ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ .ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ 'ΖΗΤΙΑΝΟΙ ' ΣΕ  ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
========================================================
ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.
Από το καταστατικό (άρθρο 4)
α) Μέλη της Ένωσης γράφονται Πολιτιστικοί φορείς που έχουν την έδρα τους μέσα στα όρια της Περιφερειακής ενότητας του Έβρου. Είναι μη κερδοσκοπικοί και στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι φορείς που εγγράφονται ως μέλη πρέπει να είναι νόμιμα συγκροτημένοι , να έχουν καταστατικό , να βρίσκονται σε λειτουργία και να προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.
β) Οι φορείς για να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση υποβάλλουν αίτηση τους στην οποία επισυνάπτονται: 1) Πρακτικό απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ή του     Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα για την εγγραφή του στην Ένωση, 2) Αντίγραφο καταστατικού του φορέα, 3) Κατάλογος των μελών του Δ.Σ.
γ) Το δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση καθορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ. Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων μπορεί να τροποποιήσει το ποσό της εγγραφής.
δ) Το νέο Μέλος – φορέας έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις της Ένωσης Οι εκπρόσωποί του εκλέγουν και εκλέγονται αφού περάσουν 3 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής του στην δύναμη της Ένωσης.
ε) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση εγγραφής ενός Φορέα ως μέλους, γνωστοποιώντας σ’ αυτόν την απόφασή του μέσα σε ένα μήνα το αργότερο.
Όταν η αίτηση απορριφθεί , ο ενδιαφερόμενος Φορέας δικαιούται να προσφύγει αμέσως στην επόμενη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Φορέων για να υποστηρίξει  το αίτημά του. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει οριστικά.                                                                                            
Το άρθρο 7 του καταστατικού της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αναφέρει, για τους φορείς που χρωστούν αρκετά χρόνια συνδρομών, τα εξής :
Όταν μέλος καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για διάστημα μεγαλύτερο από τρία (3) έτη η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Η επανεγγραφή του γίνεται με αίτησή του σύμφωνα με το άρθρο 4 εφ’ όσον καταβάλει την εγγραφή και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.  Με μία απλή αίτηση επανεγγράφονται αφού καταβάλουν 40 ευρώ την εγγραφή συν 20 ευρώ για την συνδρομή του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνος έκδοσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (άρθρο 16 Καταστ.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΕΠΑΦΗ .Τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Τεύχος 20ο  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ‘13
Υπεύθυνοι: Έκδοσης-Αθανάσιος Γιαλαμάς. Ύλης- Δημ. Σχέσεων-Ουρανία Ψειράκη. Συντακτική επιτροπή , μέλη του Δ.Σ της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Συγκέντρωση ύλης έως τέλους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου, στην διεύθυνση των γραφείων .
ΓΡΑΦΕΙΑ Δ. Σολωμού 26  Αλεξανδρούπολη κιν. 6945300444, τηλ. 2551087153
(Τηλ. Προέδρου 6988055650) email epofe@yahoo.com
Στην ΕΠΑΦΗ φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις των φορέων – μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Καθώς και άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κίνηση στον νομό μας .                                                                                                    ΣΕΛΙΣ 2
####################################################################
ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.. ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ  ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ – ΜΕΛΗ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αλεξανδρούπολη, 8 Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 96
ΠΡΟΣ:           
Δ.Σ. ΦΟΡΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Β΄ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ‘‘ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014’’».
Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 95/12-9-2013 έγγραφό μας.

          Σεβαστά Μέλη μας,

Με την επιστολή μας τούτη, θέλουμε να σας εκφράσουμε τη θερμές μας ευχαριστίες για την παρουσία σας στην πρώτη Συνάντηση μας στις 23/9/2013, που αφορούσε την επιτυχημένη, χάριν σ’ Εσάς κατά κύριο λόγο, «Γιορτή Κρασιού 2013». Η εν λόγω συγκέντρωση μας, κρίνεται καθ’ όλα γόνιμη, εφόσον παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι καταγράφηκαν χρήσιμα συμπεράσματα, επισημάνθηκαν καλοπροαίρετα ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στη φετινή γιορτή, εκφράσθηκαν αβίαστα παράπονα, καθώς και ακούσθηκαν προτάσεις για του χρόνου.
Σε συνέχεια λοιπόν των παραπάνω, αποφασίσαμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε 2η συνάντηση για τη γιορτή του επόμενου έτους. Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καλεί έως και 2 εκπροσώπους των φορέων-μελών μας, την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ» (επί της οδού “Ανδριανουπόλεως 102”, πίσω από το «Ανθίμειο»_Ιερός Ναός Αγ.Κυριακής), για την κατάθεση συγκεκριμένων πλέον θέσεων και λήψη αποφάσεων για τη «Γιορτή Κρασιού 2014».
Συνημμένα, σας αποστέλλουμε ένα ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ αναφορικά με τη «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014». Παρακαλούμε όπως το συμπληρώσετε και να μας το επιστρέψετε έως και τις 15/11/2013.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αμοιβαία συνεργασία και παρακαλούμε για την παρουσία σας στη συνάντηση.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.
………………………………………………………………………
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΟΥ 2014. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. εκπροσωπεί ενώπιον Δικαστηρίων πάσης Αρχής και παντός τρίτου ο Πρόεδρος. Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου οι 2  Αντιπρόεδροι.
                                                                                                                        ΣΕΛΙΣ 3

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Με επιτυχία πρωτόγνωρη πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Η καθιερωμένη πλέον ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ φέτος ήταν διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά γιατί κάθε ημέρα είχε και κάποια παράλληλη εκδήλωση στον χώρο της Έκθεσης. Στο ιδιόκτητο περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. φιλοξενήθηκαν και φέτος συγγραφείς του Έβρου . Μάλιστα από την φετινή έκθεση άρχισε και ένας νέος θεσμός. Του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Η  ένωσή μας κάθε έτος θα αφιερώνει μια ημέρα ειδικά για τους συγγραφείς ΄(λογοτέχνες, ποιητές, ερευνητές κ.λ.π.) που εμφανίζονται για πρώτη φορά στον εκδοτικό χώρο.
Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης τιμήσαμε και τον συγγραφέα Θεόδωρο Κυρκούδη (πρ. πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) για την μεγάλη συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία. Την ίδια ημέρα μέλη της ομάδας ποίησης διάβασαν ποιήματα Εβριτών ποιητών.
+++++++++++++++++++
Μετά από 24 έτη και με πρωτοβουλία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έγινε μια μεγάλη εκδήλωση που συμμετείχαν 26 φορείς μας με την επωνυμία ‘’Γιορτή Κρασιού ‘’
Αν και η ιδέα ήταν της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. εν τούτοις για διάφορους λόγους την διοργάνωση ανέλαβε η Τ.Ι.Ε.Δ.Α.  Η γιορτή ήταν καταδικασμένη σε μεγάλη επιτυχία γιατί ο κόσμος περίμενε μια τέτοια φτηνή και αξιόλογη διασκέδαση.
Οι φορείς μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να ικανοποιηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλεισαν τον χώρο της κυκλοφοριακής αγωγής.
Πάνω από 300 εθελοντές για 7 ημέρες έδωσαν το είναι τους για την επιτυχία , στο μέτρο του δυνατού γιατί υπήρχαν αρκετές απαγορεύσεις, απειλές κ.λ.π. από τους ‘’διοργανωτές ’’. Όμως βάλαμε κατά μέρος τις μικρότητες και πολλοί δώσαμε τόπο στην οργή για να πετύχει αυτή η μεγάλη εκδήλωση. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι το 2014 θα διοργανωθεί πολύ καλύτερα ο νέος θεσμός που ξεκίνησε η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με τους συλλόγους της αν αναλάβουμε τόσο την οργανωτική όσο και την οικονομική διαχείρηση.
Στην Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου , για τα 150 έτη από την εύρεση της Νίκης. Σαυτές τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το νέο μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. , Ι.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν τόσο μέλη των ομάδων ποίησης και λογοτεχνίας και
 φιλοσοφικών προβληματισμών , όσο και εθελοντές της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
===================================================================
Τον Αύγουστο ξεκίνησαν και οι επαφές για την διοργάνωση μιάς σειράς εκδηλώσεων  για τα 150 έτη της Νίκης σε διάφορες πόλεις του Έβρου. Σαυτές τις συναντήσεις εκτός από την αντιπεριφέρεια συμμετέχει και η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με προτάσεις της.
                                                                                                 ΣΕΛΙΣ 4
       Λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να παρευρισκόμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις που μας καλούν . Όμως μέλη του Δ.Σ. παρευρίσκονται σε όσες εκδηλώσεις μπορούν. Επειδή  υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεχαστεί κάποια επίσκεψη σταματήσαμε να δημοσιεύουμε σε ποιες εκδηλώσεις παρευρέθησαν  τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.                                 ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ  125 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ 82
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .  
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ Η.-ΤΑ.  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
                                              ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 6945300444 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)
                                                                                                     
     Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
              ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Α) Εκδοτική ομάδα Β) Ομάδα μουσείων και μουσειακών συλλογών‘Δεσμός’         
Γ) Ομάδα γραμματειακής και διαδικτυακής υποστήριξης
Δ) Ομάδα εθελοντών βιοποικιλότητας ‘Ιασίων’ E) Ομάδα Ποίησης και λογοτεχνίας ΣΤ) Επιστημονική ομάδα Ερευνών
Ζ)Ομάδων Εθελοντών περισυλλογής και προστασίας αρχαιολογικού υλικού             
Η) Ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών Θ) Ομάδα δημιουργών η ‘Συντεχνία’
Όποιος συμπατριώτης θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή σε περισσότερες ομάδες (πάντα σε εθελοντική βάση).

Το e mail της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι epofe@yahoo.com Στείλτε και τις  δικές  σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να ενημερώνεστε τακτικά και γρήγορα. Βεβαίως και τις ηλεκτρονικές σας σελίδες για να μπουν στο μπλογκ.   
ΣΕΛΙΣ 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει στην διάθεσή του μερικές ολοκληρωμένες σειρές (η κάθε μία αξίας 58.50 ευρώ)  του διμηνιαίου πολιτιστικού – ιστορικού – λαογραφικού περιοδικού της Θράκης ‘ΘΡΗΙΚΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ’ (1997 – 2003).Και  προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μία σειρά σε κάθε φορέα που έχει βιβλιοθήκη. Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο  6988055650 για να αποκτήσουν τα τεύχη 1 έως 39.
      ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ –ΜΕΛΟΥΣ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 
Έτσι και στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δίνουμε κύρος και στην εκδήλωσή μας δίνουμε αξία.
Ευχαριστούμε τους φορείς που το εφαρμόζουν.
Η Επαφή αποστέλλεται σε κάθε μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που είναι  ταμιακά εντάξει . Σε φορείς που χρωστούν η Επαφή στέλνεται μόνο μια φορά το έτος κάθε Δεκέμβριο, μαζί με τις ευχές του Δ.Σ.                                                                                                                                                                                                                                                                                 
===================================================================                                                                                                                                    ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟΦ.Ε.
ΟΜΑΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Ετοιμάζεται το ημερολόγιο του 2014. Αφιερωμένο στα 150 έτη από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης.
Οι συναντήσεις της ομάδας αρχίζουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ώρα 20.30 στο κτίριο του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης
ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ  ‘ΙΑΣΙΩΝ’ .
Συνεχίζεται η συγκέντρωση σπόρων για την τράπεζα.
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ετοιμάζει το ημερολόγιο του 2014
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ
Με ομιλία του Γ. Αναγνωστόπουλου στις 1 Νοεμβρίου για την αναγκαιότητα της φιλοσοφίας αρχίζει η νέα περίοδος.
----------------------------------------------------------------------------------------.                                                                                                                                                                                                                  ΔΩΡΕΑΝ     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΕΛΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΤΗΛ. 2556041654/6942907728
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(Music Temple Studio)
ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ             ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 1 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.2551036164 / 6947302884
   ‘’ΟΡΦΙΚΟΣ’’                 ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΗΘΗ – ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΧΑΡΤΕΣ     Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 – 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ. 2551300852
Θεατρικό εργαστήρι.Διθύραμβος’ Για φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν θεατρικά σχήματα . Υπεύθυνη Μαρία Βίτσα 2551028757 - 6974877167
ΚΥΤΤΑΡΟ. Κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Θρακικής γής . Όσοι φορείς παράγουν παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ποτά, βότανα κ.λ.π.) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηρακλή στο 6938572390 
                                                                                            ΣΕΛΙΣ 6  
   ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πρόεδρος :Πέπη Κουγιουμτζή
Αντιπρόεδρος Ζώλος Κομνηνός
Γραμματέας : Μαρίνα Ποντίδου
Ταμίας : Γιώργος Καλαφατζής
Μέλος: Χατζηπέτρου Κική
Μέλος : Τσιακίρη Ελένη
Μέλος : Μαζαράκη Μένη
                                        Νέος Κύκλος Σουφλιωτών
Πρόεδρος : Γιαλαμας Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος : Τσιακίρης Ευάγγελος
Γραμματέας : Γκαμπράνης Δημοσθένης
Ταμίας : Τσιακίρη Ευαγγελία
Ειδ. Γραμματέας: Μαραβέλια Ελένη
Μέλος : Βουδούρης Σωτήρης
Μέλος : Τσιαμίτας Γεώργιος
 Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ 125 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ
ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
////////////////////////////////////////////////////////
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου μπορούν να καταθέσουν οι πολιτιστικοί φορείς τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα LIDER στην Δημοσυνεταιριστική Έβρος που εδρεύει στον Προβατώνα.
ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
        ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει τρίτος άσχετος  στην δημιουργία του προγράμματος της εκδήλωσης. Έχουν όλα τα έσοδα και τα έξοδα οι διοργανωτές.. Έχουν την ευθύνη για την επιτυχία ή αποτυχία της, όλα τα κέρδη ηθικά και υλικά.
//////////////////////////////
Περί παρελάσεων
Όσοι φορείς θέλουν να καταθέσουν στεφάνι ή να πάρουν μέρος στην παρέλαση πρέπει να το δηλώσουν στους υπευθύνους της αντιπεριφέρειας ή του δήμου.
Καλό είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολιτιστικοί φορείς στις παρελάσεις γιατί και η παρέλαση αποκτα ενδιαφέρον αλλά και ο φορέας προβάλλεται στην  τοπική κοινωνία.
                                                                                               ΣΕΛΙΣ 7
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Για να τιμήσουμε Εβρίτες που πρόσφεραν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 Όσοι φορείς θέλουν να συνεδριάσουν και δεν έχουν δικό τους χώρο, μπορούν να φιλοξενηθούν στα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αρκεί να το ζητήσουν εγκαίρως .
===================================================================
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΤΟ Δ.Σ.  ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ  ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΕ 14 ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ  ΕΨΗΝΑΝ  ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ2013., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ. ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Η ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ι.Δ.Ε.Α.  ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΩΝ. ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΒΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΩ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΤΗΣ ΙΣΜΑΡΑΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014 ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ  ‘’Α. ΚΟΜΝΗΝΟΣ’’ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 11.00
Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου