Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Τη σπουδαία κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, διασκευασμένη για παιδιά από τον Γιάννη Καλατζόπουλο, παρουσιάζει η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ».
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ο Τρυγαίος, ένας απλός αμπελουργός από την Αθήνα δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο και αποφασίζει ν’ ανέβει στον ουρανό καβάλα σ’ ένα σκαθάρι, που ο ίδιος είχε αναθρέψει γι’ αυτόν το σκοπό. Στόχος του είναι να κάνει τα παράπονά του στον Δία και να ζητήσει Ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Φτάνοντας στον ουρανό, μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι Θεοί έχουν αποτραβηχτεί στο πιο ψηλό σημείο του, αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες των αντιπάλων. Στη θέση τους έχει μείνει ο Θεός Πόλεμος, ο οποίος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και ετοιμάζεται να βάλει όλες τις πόλεις σ ένα γουδί για να τις καταστρέψει. Ο Τρυγαίος καλεί τότε όλους τους Έλληνες και κυρίως τους απλούς πολίτες να βοηθήσουν, ώστε να ελευθερώσουν την Ειρήνη.
Άραγε θα τα καταφέρουν τελικά;

Το έργο με ευχάριστο διάλογο, γεμάτο συμβολισμούς και αντιπολεμικά μηνύματα παραμένει πάντα επίκαιρο καθώς ο τίτλος και μόνο αποτελεί ύψιστο αγαθό και ζητούμενο όλων των λαών από τότε που γράφτηκε μέχρι σήμερα.
Η «Ειρήνη» είναι κατά σειρά η τρίτη θεατρική παραγωγή του Συλλόγου με την Παιδική Θεατρική Ομάδα. Προηγήθηκαν, Ματίας ο Α’ της Άλκης Ζέη(2012) και Το όνειρο του Σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά(2013).

Παραστάσεις:
Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 ώρα 20:00
Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 ώρα 11:30
Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου