Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Δόμνας Βισβίζη

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Δόμνας Βισβίζη με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης»
Σάββατο 21/3/2015 ώρα 7.00 μ.μ. στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου μέσα στο ευρύτερο πρόγραμμά της με τη θεματική «Γνωρίζω τον τόπο μου και την ιστορία του», διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου», το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και το 20ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αλεξ/πολης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση αρχειακού υλικού, Αινίτικων παραδοσιακών φορεσιών, προβολή ντοκιμαντέρ και θα διανθιστεί με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις. Σκοπός της είναι αφενός, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, να τιμηθεί η μνήμη της Δόμνας Βισβίζη, αφετέρου να γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση και η μεγάλη συνεισφορά της Αινίτισσας ηρωίδας στον Αγώνα του Έθνους.
Στην εκδήλωση έναρξης της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα συμμετέχει η παιδική παραδοσιακή χορωδία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη μας Βαγγέλη Μάμμου, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει τραγούδια της Αίνου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θράκης.
Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου