Σάββατο 18 Μαΐου 2013

29,30,31 ΙΟΥΛΙΟΥ 1,2,3 ΚΑΙ4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά  από 28 χρόνια διαλλείματος στον γνωστό χώρο του Ε.Ο.Τ. διοργανώνεται Γιορτή κρασιού. Από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2013
  Συγκεκριμένα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που ανήκει στην Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξ/πολης – Τ.Ι.Ε.Δ.Α.Α.Ε.  Ως ημερομηνία έναρξης της Γιορτής, προτείνεται η Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης,  η Κυριακή 4 Αυγούστου. Τη«Γιορτή κρασιού» οργανώνει η Τ.Ι.Ε.Δ.Α.Α.Ε. με συνδιοργανωτή την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και την συμμετοχή 25 πολιτιστικών φορέων.
                                           
Η Γιορτή θα ξεκινήσει με εναρκτήρια πομπή, από το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο χώρο της Γιορτής (ΕΟΤ), για την επίσημη έναρξη. Μπροστά θα πηγαίνει το άρμα με τον Διόνυσο και θα ακολουθούν κλόουν και ξυλοπόδαροι. Ομάδες παιδιών των συλλόγων θα ακολουθούν με χαλαρό βηματισμό .
Καθημερινά στο χώρο της Γιορτής,  από τις 20:30 και μέχρι τις 21:00 περίπου, θα παρουσιάζονται πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων, όπως π.χ. θέατρο, ζωγραφική, γελοιογραφία, έκθεση φωτογραφίας, κ.λ.π. Η θεματολογία των δρώμενων θα είναι κοντά στο θέμα της Γιορτής.            
Από τις 21:00 ως και τις 21:30 περίπου, θα παρουσιάζονται τα χορευτικά των συλλόγων που δήλωσαν συμμετοχή. Μετά, η ορχήστρα θα συνεχίσει να παίζει παραδοσιακή μουσική για να χορέψει το κοινό.
Κατά τη διάρκεια του 7ημέρου, κάθε πολιτιστικός φορέας θα έχει περίπτερο, στο οποίο θα εγκαταστήσει δική του ψησταριά και θα πουλάει σε προκαθορισμένη χαμηλή τιμή σουβλάκια για το κοινό . Το κόστος δε θα επιβαρύνει κανένα σύλλογο. Δικαίωμα ψησταριάς  έχουν μόνο οι σύλλογοι που  συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στη Γιορτή.
 Τη φύλαξη του χώρου θα έχει αναλάβει security και η καθαριότητα θα είναι κυρίως ευθύνη του Δήμου. Όμως επειδή η διοργάνωση είναι μεγάλη, σύλλογοι και φορείς, που για πρακτικούς λόγους δε μπορούν να συμμετέχουν στα δρώμενα και στα χορευτικά, θα βοηθήσουν στην καθαριότητα και στην εποπτεία του χώρου. Επίσης θα παραστεί ανάγκη, κάποιοι σύλλογοι να αναλάβουν το περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Η νέα Γιορτή Κρασιού θα έχει περισσότερο πολιτιστικό χρώμα από την παλιά που σταμάτησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 80.
Αισιοδοξούμε ότι θα καθιερωθεί ως ένας θεσμός με πολιτιστικά ,αλλά και τουριστικά οφέλη τόσο για την περιοχή όσο και για τους συμπατριώτες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου