Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Βραβεία στον ΔΙΟΝΥΣΟ Ορεστιάδας και τον ΘΕΑ.ΣΥ. Διδυμ/χου σε Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Βουλγαρίας

Μαρία Πενταγιώτισσα
Η συμπαραγωγή Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου (ΘΕΑ.ΣΥ.) με την κωμωδία του Μποστ "Μαρία Πενταγιώτισσα" έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας. Εκεί, για μία ακόμη φορά, οι θεατρικές ομάδες του βορείου Έβρου άφησαν τη σφραγίδα τους και επέστρεψαν με σημαντικότατες διακρίσεις:

- Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης του Φεστιβάλ,
- Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στον Άκη Τσονίδη για την ερμηνεία του στο ρόλο της Μαρίας Πενταγιώτισσας.

Οι νέες βραβεύσεις σε διεθνές επίπεδο, επιβεβαιώνουν εκ νέου την πολύ καλή θεατρική δουλειά που γίνεται στην περιοχή, με συνέπεια, συνείδηση και επαγγελματική υπευθυνότητα από "εραστές" της τέχνης του θεάτρου.

Τσονίδης
Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και ο ΘΕΑ.ΣΥ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην αξιόλογη κριτική επιτροπή του διεθνούς φεστιβάλ, καθώς και στο υπέροχο κοινό του Τοπόλοβγκραντ, το οποίο παρότι δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα, συμμετείχε έκδηλα στα δρώμενα της σκηνής καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Επίσης, στην οργανωτική επιτροπή του Δήμου Τοπόλοβγκραντ, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Θεάτρου της Βουλγαρίας για την άριστη οργάνωση και τη θερμή φιλοξενία. Τέλος, θερμές ευχαριστίες στην ψυχή των δύο θεατρικών ομάδων, στον σκηνοθέτη Άκη Τσονίδη, ο οποίος καταφέρνει εμπράκτως να εμφυσήσει τη μεγάλη του αγάπη για το Θέατρο και τον Πολιτισμό στους συμμετέχοντες - συνεργάτες του, με ποιοτική υπεροχή που προσφέρει ανεκτίμητες εμπειρίες.

Η "Μαρία Πενταγιώτισσα", βραβευμένη πια, επιστρέφει προσεχώς στις σκηνές του Θεάτρου Ορφέας - ΘΕΑ.ΣΥ. στο Διδυμότειχο και του Θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Ν. Ορεστιάδα, για μία έκτακτη σειρά περιορισμένων παραστάσεων σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου