Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι συλλογές του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης ενώνουν τις οικογένειες

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Τι κρύβουν οι τοίχοι του μουσείου στο πέρασμα των χρόνων; Ποια ήταν η κ. Ρούλα Χρυσοστόμου, ο παππούς «Χατζής» και τι σχέση είχαν με αυτό το κτίριο;

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η νηπιαγωγός και μουσειοπαιδαγωγός Γιόφτσαλη Κατερίνα και η μουσειολόγος Παπαϊωάννου Σοφία σχεδίασαν για το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες, χρησιμοποιώντας τεχνικές θεατρικής εμψύχωσης, με τη συνεργασία του Λέκτορα Θεατρολογίας του Δ.Π.Θ. Σίμου Παπαδόπουλου.

Υπό την σκηνοθετική επιμέλεια και εμψύχωση της θεατρολόγου Αλίνας Σαπρανίδου και τη βοήθεια των φοιτητριών - εμψυχωτριών της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δ.Π.Θ. Τσαμαδιά Γεωργίας και Φρονιμάδη Μαριέττας γονείς και παιδιά εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι αναπόλησης, όπου μέσα από τις συλλογές του μουσείου και την ιστορία του κτιρίου ζωντανεύουν μνήμες και πρόσωπα από την καθημερινή ζωή του παρελθόντος. Με οδηγό τα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία καλούνται να φέρουν μαζί τους οι οικογένειες ενώνονται, διηγούνται και παίζουν τις δικές τους ιστορίες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου, 10:00 - 14:00 μ.μ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου