Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ Ε.Μ.Θ.

Ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας και η Όλγα Αλεξοπούλου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Το Σάββατο 10 Μαΐου από τις 19:30 το απόγευμα εγκαίνια της έκθεσης “Σκιτσάροντας την Πόλη” και στις 20:30 η παρουσίαση του βιβλίου “Διαδρομές στο Φανάρι, τον Μπαλατά και τις Βλαχέρνες" του Αλ. Μασσαβέτα.
Ο συγγραφέας με τα βιβλία του Η Πόλη των Απόντων" (2011, Πατάκης) και "Διαδρομές στο Φανάρι, τον Μπαλατά και τις Βλαχέρνες" (2013, Ιστός),παλεύει τον αδυσώπητο γιατρό, τον χρόνο και την πανάκεια λήθη του. Από τα βιβλία και τις φωτογραφίες του, αναδύεται ο πόθος των μειονοτήτων και η νοσταλγία ενός παρελθόντος που ενώ σημάδεψε, πάρα ταύτα χάνεται. Ωστόσο η ευρεία οπτική του, δεν αφήνει απ΄έξω τις αλλαγές του σήμερα και την επέλαση της διαβόητης “αστικής ανάπλασης” διατηρώντας σταθερό το βλέμμα του στο σήμερα, σε μια Πόλη που εκ νέου αναζητεί την ταυτότητα της.
Μαζί του η Όλγα Αλεξοπούλου, σε μια ασυνήθιστη για την καλλιτεχνική της θεματολογία, στροφή στο αστικό τοπίο. Για πρώτη φορά η ζωγράφος αποτυπώνει καταγοητευμένη τον μητροπολιτικό “κυκεώνα” της θετής της πατρίδας της Πόλης, της αχανούς και διαρκώς μεταλασσόμενης.
Το βιβλίο προλογίζει ο φιλόλογος Χριστόφορος Αδαμίδης B.A, M.A.
Το βιβλίο διατίθεται στο πωλητήριο του ΕΜΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου