Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η Νίκη πάει σχολείο

Η Νίκη πάει σχολείο
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεργάσθηκαν για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Νίκη πάει Σχολείο». Η δράση είχε ως στόχο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Νίκη της Σαμοθράκης, να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητά της διαχρονικά και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα από το αναγνωρισμένο γλυπτό. Το πρόγραμμα για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, που συμμετείχαν σ΄ αυτό κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014, έχει ολοκληρωθεί. Οι μαθητές, σε τρεις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Θα εκθέσουν κατασκευές, έργα ζωγραφικής και πηλοπλαστικής, θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, θα διαβάσουν ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα, θα παίξουν παιχνίδια και θα αφηγηθούν παραμύθια, θα απαγγείλουν τον ύμνο που συνέθεσαν προς τιμήν της Νίκης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
• Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου, στις 29 Μαΐου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των 1ου, 2ου, 4ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Ορεστιάδας καθώς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου.
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
• Στο Νομαρχείο της πόλης, στις 2 Ιουνίου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των 2ου, 4ου, 5ου, 7ου, 11ου Δημοτικών Σχολείων της Αλεξανδρούπολης, του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Μαΐστρου.
• Επίσης στο Νομαρχείο, στις 4 Ιουνίου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, των 1ου, 6ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξανδρούπολης, καθώς και του 23ου Νηπιαγωγείου της Αλεξανδρούπολης και του Νηπιαγωγείου της Μαΐστρου.
Τη συνολική ευθύνη του προγράμματος είχε ο κ. Παλαβουζόπουλος Αλέκος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.
Με το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χρόνο, να γνωρίσουν την τοπική τους ιστορία, να μάθουν για ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης της ανθρωπότητας. Μας περιμένουν για να μοιρασθούν μαζί μας γνώσεις, συναισθήματα και έργα εμπνευσμένα από τη Νίκη της Σαμοθράκης.
Η Αντιπεριφερειάρχης
Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου